Actual

Ludovic Orban îl atacă pe Klaus Iohannis şi îl face vinovat pentru degringolada delegaţiilor române în Ucraina

Ludovic Orban îl atacă pe Klaus Iohannis şi îl face vinovat pentru degringolada delegaţiilor române în Ucraina

Vizita premierului în Ucraina a fost taxată şi de fostul premier liberal Ludovic Orban, care cataloghează ca fiind „penibile” explicațiile date de premierul Nicolae Ciucă după ce a mers în Ucraina alături de liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar fără liderul Senatului, Florin Cîțu.

Ludovic Orban îl atacă pe Klaus Iohannis şi îl face vinovat pentru degringolada delegaţiilor române în Ucraina

Atacul lui Orban nu se limitează doar la Nicolae Ciucă, ci merge şi către preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl face vinovat de lipsa lui Florin Cîţu din delegaţie.

Fostul preşedinte al PNL şi fost premier, Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook că Nicolae Ciucă avea posibilitatea fie să nu accepte pe niciun reprezentant al legislativului în delegație, fie pe amândoi.

„Faptul că l- a inclus pe Ciolacu și nu pe Cîțu arată clar că el este mai mult premierul PSD decât al PNL”, spune Orban, considerând explicațiile lui Ciucă cu privire la absența președintelui Senatului din delegație drept unele penibile. „Cum să spui că nu l-ai inclus în delegație pentru că era limitat numărul de persoane din care era formată delegația? Era indispensabil domnul Iulian Chifu, un simplu consilier al premierului, era mai important el decât președintele Senatului? Hai să fim serioși! Ciucă nu l-a inclus și pe Cîțu pentru că așa i-a impus Iohannis lui Ciucă și lui Aurescu”, a mai scris Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban mai spune că deținătorii celor mai importante poziții în statul român ar fi trebuit să meargă în Ucraina încă din primele zile de după declanșarea războiului de agresiune al Rusiei contra Ucrainei, nu acum, după ce au efectuat vizite de stat aproape toți liderii țărilor democratice importante. „Dar, evident că am pierdut și acest tren”, spune Orban, precizând că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, trebuia să efectueze o vizită oficială în Ucraina, pe linia diplomației parlamentare, alături de președintele Senatului, Florin Cîțu, împreună cu alți președinți de parlament din câteva țări europene. Președintele Camerei Deputaților nu avea ce să caute ca membru în delegația care reprezenta Guvernul României, într- o vizită la nivel guvernamental, este de părere Orban.

Orban îşi încheie postarea spunând că „din păcate, ne-am făcut de râs şi cu ocazia asta”.

Florin Cîţu: Trei oficiali importanţi, doi, trei şi patru în ierarhia statului român, în  Ucraina, în două zile arată susţinere pentru Ucraina

La rândul său, Florin Cîţu pare împăcat cu situaţia şi a declarat la Digi 24, la două zile după întoarcerea din Ucraina că discuţiile din spaţiul public i se par „bizare” şi că de fapt vizitele făcute în două zile consecutive de oficialii români în Ucraina arată, de fapt, susţinerea pe care ţara noastră o are pentru statul vecin.

„Pentru Zelenski, înseamnă că România a trimis în două zile înalţi oficiali pentru a arăta susţinerea pe care o avem pentru cauza  Ucrainei. Eu aşa văd lucrurile. Au fost trei oficiali importanţi, doi, trei şi patru în ierarhia statului român, în  Ucraina, în două zile.  Am văzut în România discuţii bizare, din punctul meu de vedere, eu văd partea bună a lucrurilor, că am reuşit să avem, în două zile, să avem şi preşedintele Senatului, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, şi premierul să meargă în Ucraina”, a afirmat Florin Cîţu.