International

Garry Kasparov, răspuns dur adresat lui Djokovic: „Sportivii ruși care nu condamnă războiul din Ucraina îl susțin prin tăcere”

Kasparov și Djokovic

Președintele turneului de la Wimbledon, Ian Hewitt, a declarat că organizatorii concursului nu au avut „nicio alternativă viabilă” după ce guvernul britanic a stabilit modul în care se pot organiza evenimentele sportive la care participă sportivi din Rusia sau Belarus, după invazia din Ucraina. Recent, Novak Djokovic a criticat această decizie, care a atras o reacție dură din partea marelui șahist Garry Kasparov.

Garry Kasparov, răspuns dur adresat lui Djokovic: „Sportivii ruși care nu condamnă războiul din Ucraina îl susțin prin tăcere”

Ediția din acest an a turneului de la Wimbledon va avea loc fără sportivii din Rusia și Belarus. Chiar dacă această decizie a fost contestată de ATP și WTA, cel mai vocal dintre sportivi este Djokovic, care s-a arătat extrem de indignat de măsurile luate de britanici: sportivii participanți ar trebui stabiliți strict pe criterii sportive, făcând referire la discriminare.

Cunoscut drept un adevărat adversar al lui Putin și al deciziilor sale, Kasparov a declarat:

”Rușii or putea juca în funcție de clasament, dar ei ucid în funcție de naționalitate. Sportivii ruși care nu condamnă războiul lui Putin din Ucraina îl susțin prin tăcere. Venind de la un sârb, e mai inadecvată, având în vedere istoria”, a scris Garry Kasparov, pe Twitter.

Novak Djokovic și-a argumentat poziția prin faptul că sportivii ruși nu au nicio implicare în războiul din Ucraina.

”Nu cred că este necesară suspendarea tuturor sportivilor, nu mă refer doar la jucătorii de tenis. Ei nu contribuie la ceea ce se întâmplă în război. Îi împiedicaţi să îşi exercite dreptul de a concura. Jucătorii evoluează în funcţie de clasarea lor, nu de naţionalitate, iar Wimbledon a încălcat această regulă”, a spus Novak Djokovic.

Garry Kasparov declara recent că Vladimir Putin va fi trădat din interior

Opozant declarat al președintelui Vladimir Putin, Garry Kasparov, în vârstă de 59 de ani și-a prezentat opinia cu privire la soarta războiului și a liderului de la Kremlin. Acesta crede că Vladimir Putin va fi trădat din interior, chiar de apropiații săi, atunci când situația va deveni cu adevărat critică.

”Nu va muri în propriul său pat, ei bine, doar dacă este otrăvit în propriul său pat. Soarta lui este pecetluită, cred că cel mai sigur va acționa anturajul său atunci când situația va deveni critică. Probabilitatea acestui lucru pare cea mai mare dintre celelalte opțiuni. Pentru Putin, nu există viață dincolo de această putere infinită. Această putere se bazează pe aura sa de invincibilitate și impunitate, iar războiul din Ucraina va pune capăt acestei aure”, a declarat Garry Kasparov în discuția cu Dmitry Gordon, potrivit ziare.com.