Lifestyle

Lupta cu kilogramele, nerecomandata dupa 40 de ani! Cum ajuta grasimea moderata

Lupta cu kilogramele, nerecomandata dupa 40 de ani! Cum ajuta grasimea moderata

Lupta cu kilogramele, nerecomandata dupa 40 de ani! Se pare ca grasimea moderata are un rol aparte. O să vă pară ciudat faptul că unei femei care a trecut pragul celor 40 de ani îi este recomandat să nu mai ducă lupta cu kilogramele deoarece puţină grăsime nu strică. Mai ales după instalarea menopauzei.

1. Îmbătrânirea este imposibil de învins

Ridurile sunt doar una din schimbările ce se petrec în organism. Chiar și femeia, care își poate permite cele mai scumpe proceduri de întinerire categoric nu va putea fenta îmbătrânirea. O influență puternică asupra corpului feminin o are schimbarea echilibrului hormonal, și anume scăderea nivelului de progesteron și estrogen.

2. O cantitate moderată de grăsime în organism este este extrem de importantă pentru femeia trecută de 40 de ani

La vârsta când se instalează menopauza, ovarele reduc producerea de estrogen. Organismul încearcă să compenseze neajunsul de acest hormon din țesutul de grăsime. Aceasta duce la apariția kilogramelor în plus la femei. Trebuie să înțelegem că acest fenomen este o normă în această perioadă a vieții.

3. Lipsa cantității necesare de grăsime duce la insuficiență de estrogen în organismul femeii

Important: Dacă în organismul femeii nu va fi această rezervă de grăsime, acesta nu va primi cantitatea necesară de estrogen în perioada menopauzei. Pe măsură ce ovarele produc tot mai puţin estrogen, organismul tinde să utilizeze alte surse pentru producerea acestui hormon. Ţesutul adipos poate produce estrogen, prin urmare organismul se străduieşte să convertească aportul de calorii în grăsime pentru a creşte nivelul hormonal. Din nefericire, celulele adipoase nu ard caloriile, aşa cum o fac cele musculare, ceea ce conduce în final la creştere în greutate
Insuficiența de estrogen mărește riscul bolilor de inimă, tulburări de memorie, oasele devin mai fragile, pielea pierde din elasticitate. Schimbările care apar odată cu menopauza sunt absolut naturale și nu trebuie să lupți cu ele, au spus specialiştii.