Diverse

Magistrații au fost blânzi cu președintele Partidului Ecologist Român, reținut de procurori pentru trafic de influență

Magistrații au fost blânzi cu președintele Partidului Ecologist Român, reținut de procurori pentru trafic de influență

10 noiembrie a fost o zi bună pentru președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop. Magistrații nu au fost de acord cu cererea DNA privind arestarea sa preventivă. Politicianul a primit însă arest la domiciliu. Dănuț Pop va trebui să stea cuminte 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influență.

El a cerut suma de 10.000 de euro pentru a angaja o persoană la un cabinet parlamentar, a deputatului PSD Radu Cristescu.  „În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui deputat în Parlamentul României şi ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcţie de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, au declarat anchetatorii.

„Sincer vă spun, sunt stupefiat”

La rândul său, Radu Cristescu susține că nu l-a crezut în stare de așa ceva și, pur și simplu, nu înțelege ce s-a întâmplat. „Aveam nevoie de un consilier parlamentar. Pop mi-a zis ca îmi recomandă pe cineva. Dănuţ Pop mi-a recomandat, ca şi alţi prieteni, o doamnă, care a venit, a discutat, am angajat-o în ianuarie, dar doamna nu s-a obişnuit cu munca asta, nu s-a integrat şi şi-a dat demisia după o lună şi puţin.

A fost o recomandare de la un prieten. Nu mai ştiu prenumele, dar numele de familie era grecesc, Papadopulos. De altfel, o doamnă respectabilă, doar că nu s-a integrat, şi-a dat demisia după un timp (…). Sincer vă spun, sunt stupefiat. El nu e capabil de aşa ceva, nu e omul care să ceară bani. Nu îl cred în stare de aşa ceva. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Povestea e foarte scurtă, chiar banală (…). Vorbesc în fiecare zi cu el, e din Baia Mare, de acolo de unde sunt şi eu”, a declarat deputatul potrivit Agerpres.

Cum au fost primiți banii

Potrivit oamenilor legii, el a primit printr-un intermediar în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe. Primii bani, adică 4000 de euro i-au intrat în buzunar în noiembrie 2021. În decembrie anul trecut a mai primit 2000 de euro de două ori, iar în februarie anul acesta a luat și ultimii bani, însemnând 10.000 de lei.

Ce a spus Dănuț Pop la adresa DNA

Politicianul se află în fruntea Partidului Ecologist din anul 2007, iar în ultimele sale postări se află și una în care acesta a spus cât de nemulțumit este de activitatea procurorilor DNA. De parcă asta nu ar fi fost de ajuns, Dănuț Pop a afirmat și că există multe dosare pentru șantaj, care se țin… la sertar. „Eu consider că este tocmai vina procurorilor și a instanțelor. Trebuia să instrumenteze cazurile, să nu țină dosarele la sertar pentru șantaj”, a menționat acesta.