Diverse

Mai nou au apărut și vacile maidaneze. Unde se plimbă în libertate și care este povestea lor. Imagini incredibile

Mai nou au apărut și vacile maidaneze. Unde se plimbă în libertate și care este povestea lor. Imagini incredibile

De la câini până la vaci maidaneze a fost doar un pas. Se întâmplă în România, într-un oraș pitoresc, unde trăiesc oameni, dar vin și turiști din toată lumea. Unde găsim vacile maidaneze și care este povestea lor, în continuare, la Infoactual.

Mai nou au apărut și vacile maidaneze. Unde se plimbă în libertate și care este povestea lor. Imagini incredibile

Vacile, în Vatra Dornei, au devenit o prezență des întâlnită și deloc plăcută, după cum povestesc localnicii. De ce le consideră oameni maidaneze? Simplu, pentru că sunt lăsate de capul lor și așa zisul proprietar este o persoană care a trecut prin multe peripeții.

Animalele provin de la aceeași sursă și anume o femeie care figurează la Primăria Vatra Dornei cu amenzi și debite de peste 200.000 de lei, scrie media locală.

Viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Marius Rîpan, a confirmat pentru Monitorul de Suceava că problema a reapărut aproape la nivelul dinainte de acțiunea de ridicare a bovinelor de pe stradă de la finele anului trecut.

Din păcate, ne lovim de aceeași problemă, plecată de la aceeași familie. Sunt vaci care în majoritate nu sunt crotaliate, nu apar în evidențe, altele decât cele 15 care au fost preluate atunci și au ajuns în custodia Asociației Casa lui Patrocle.

Discuțiile pe care le-am avut în nenumărate rânduri cu doamna Milici nu au avut nici o finalitate, știam că ea mai deține la două adrese bovine și ne-am trezit din nou cu ele pe stradă”, a lămurit cum stau lucrurile viceprimarul.

Povestea nu este nouă și se repetă. Anul trecut, Primăria locală a ridicat de pe străzi 15 vaci care nu numai că se plimbau, dar și deranjau inclusiv traficul rutier pentru te trezeai cu vaca-n față când îți era lumea mai dragă.

În ultimii ani, bovinele care hoinăresc prin municipiul stațiune au rupt oglinzi la mașini, au fost lovite de tren sau de autovehicule, însă cea mai mare problemă este legată de mizeria pe care o fac, de dejecțiile pe care le lasă peste tot, inclusiv în parcuri, în locuri de joacă pentru copii etc.

Anul acesta, după cum a menționat viceprimarul, grupul de vaci de pe stradă a plecat de la trei bovine și a ajuns astăzi până la aproape zece.

Foto: monitorulsv