Social

Majorarea alocațiilor, o prioritate Guvern! Când vor primi părinții mai mulți bani

sursă foto: USA Today
sursa foto arhiva personala

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a adus în discuție viitorul majorării alocațiilor pentru copii după o ședință de Guvern. Ea a subliniat importanța prioritizării copiilor în politica guvernamentală. Această discuție vine în contextul în care se anticipa o majorare a alocațiilor începând cu anul 2024.

Totuși, există incertitudini cu privire la momentul exact al acestei majorări și dacă aceasta va avea loc la începutul anului sau mai târziu.

Majorarea alocațiilor, o prioritate

Ministrul Intotero a subliniat că guvernul României își asumă prioritatea de a susține copiii și de a implementa măsuri pentru binele lor.

„Asumându-ne această Strategie, cred că va fi o prioritate pentru Guvernul României ca toate ţintele asumate să fie şi realizate”, a spus cu această ocazie ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Cu toate acestea, a menționat și că situația economică actuală și presiunile inflaționiste ar putea determina o amânare a majorării alocațiilor până în luna martie a anului 2024. Acest lucru ar permite ajustarea alocațiilor în funcție de inflația înregistrată pe anul precedent.

„Copiii trebuie să fie o prioritate pentru orice ţară, inclusiv pentru România. Demersurile care s-au făcut în ultimul timp a demonstrat, prin tot ceea ce înseamnă proiecte, care s-au realizat sau se vor realiza, atât cu finanţare de la bugerul de stat cât şi din fonduri europene, că va fi o prioritate fiecare copil al ţării noastre şi în egală măsură şi aceste alocaţii”, a continuat Natalia Intotero.

Sprijin pentru tinerii vulnerabili

Ministrul a adus în discuție și o inițiativă legislativă recent adoptată în Parlament, care vizează acordarea de beneficii copiilor și tinerilor instituționalizați, inclusiv pentru cei care urmează forme de învățământ de frecvență redusă sau la distanță și care au vârsta de peste 18 ani. Această inițiativă are scopul de a sprijini această categorie vulnerabilă și de a asigura că aceștia beneficiază de susținere din partea statului.

”Sunt acceptate şi formele de învăţământ de frecvenţă redusă sau la distanţă, pentru cei care au peste 18 ani şi care optează să îşi continue studiile până la vârsta de 26 de ani”, potrivit stiripesurse.ro.

În contextul incertitudinilor cu privire la majorarea alocațiilor, se subliniază importanța găsirii unui echilibru între asigurarea bunăstării copiilor și menținerea sustenabilității bugetului național, în special în condițiile presiunilor inflaționiste care pot afecta puterea de cumpărare a alocațiilor.