Social

Majorarea salariilor! Cine primește cu 250 de lei mai mult

IMM Ajutoarele de la stat Programul Family Start FamilyStart Bani Sursa foto Antena 3 CNN Creștere salarială
sursa foto;arhiva companiei

Poșta Română și Sindicatul Național Poștă Curierat (SNPC) au ajuns la un acord privind creșterea pachetului salarial cu 250 de lei pentru acest an. Negocierile dintre părți au inclus discuții extinse asupra salariilor, condițiilor de muncă și altor drepturi contractuale. Un calendar detaliat a fost stabilit pentru implementarea treptată a majorărilor salariale pe parcursul întregului an 2024.

Prin această înțelegere, se prevede o creștere a valorii pachetului salarial cu suma de 250 de lei. În plus, discuțiile pentru o eventuală nouă majorare salarială sunt planificate să aibă loc în luna noiembrie a anului 2024.

,Negocierile dintre Poşta Română şi SNPC s-au desfăşurat într-un spirit de colaborare şi dialog constructiv. În încercarea de a ajunge la un acord care să reflecte atât interesele angajaţilor, cât şi necesităţile operaţionale ale Companiei”, precizează Poşta Română.

În timpul discuțiilor, s-a decis să se facă angajări temporare pentru până la 500 de înlocuitori. Cu scopul de a satisface nevoile de personal operațional. Un accent deosebit va fi pus pe ocuparea posturilor vacante în zonele rurale. Această inițiativă va implica o cheltuială suplimentară estimată la două milioane de lei din bugetul CNPR. De asemenea, se prevede o majorare a bonusului pentru încasarea facturilor de utilități de la 50 de bani la un leu, conform informațiilor de pe economedia.ro.