Social

Majorări salariale de 7.5%, aprobate pentru angajații METROREX

Majorări salariale de 7.5%, aprobate pentru angajații METROREX
fanatik.ro/

A fost aprobat noul Contract Colectiv de Muncă la Metrorex.

Sindicaliștii de la metrou, alții decât echipa fostului lider sindical Ion Rădoi, au negociat noul Contract Colectiv de Muncă la Metrorex, potrivit celor scrise ieri, 08 iunie 2022, pe clubferoviar.ro

Cu ce procent vor crește salariile angajaților Metrorex și de când va intra în vigoare măsura salarială aprobată?

Astfel, conform noului Contract Colectiv de Muncă creșterea salarială va fi de 7,5% pentru angajați, aplicabilă din 01 august 2022.

Noul Contract Colectiv de Muncă urma să fie aprobat miercuri dimineața de către conducerea societății de transport subteran din Capitală, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Pe lângă creșterea salarială anunțată, în urma negocierilor s-a aprobat și o creștere a valorii tichetului de masă de la 15 lei la 20 de lei.

Încă nu este clar dacă majorarea de 7,5 % se va aplica peste cea acordată în anii anteriori, de 18% pentru care salariații Metrorex au obținut o decizie judecătorească favorabilă lor.

Când a avut loc ultima acțiune a sindicaliștilor de la metrou ?

Spre sfârșitul lunii Mai 2022, respectiv pe data de 24 , sindicaliștii de la metrou au cerut măriri de salarii cel puţin egale cu rata inflaţiei din ultimii 2 ani și au amenințat cu greva generală, chiar în ziua incendiului din stația Piața Romană.

„Am demarat negocierile pentru încheierea contractului colectiv de muncă. Actualul expiră la 1 iunie. Am făcut propuneri. Am senzaţia că nu se mai doreşte un dialog social la nivel de Metrorex, dar noi nu vom renunţa la drepturile salariale câştigate cu atâta muncă şi vom lupta în continuare. Dacă nu ne vom înţelege, vom trece la următoarele forme de protest. Astăzi pichetăm, apoi mitingurile, greva de avertisment şi greva generală. Noi nu dorim acest lucru, dar la momentul acesta, din păcate, Consiliul de Administraţie a mandatat conducerea executivă să negocieze, dar aceştia spun că nu au puterea să negocieze”, a declarat la momentul respectiv secretarul general al Unitatea Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Marian Artimon, potrivit wall-street.ro.