Diverse

Mamă iertată de fiica abandonată, ajunsă mare vedetă: „Și-a cerut scuze, în lacrimi, că m-a lăsat la orfelinat”

Mamă iertată de fiica abandonată, ajunsă mare vedetă: „Și-a cerut scuze, în lacrimi, că m-a lăsat la orfelinat”

Joacă în filme și este actriță. Povestea ei de viață poate fi subiectul unui film, într-o zi. Este o actriță îndrăgită și a fost chiar și prezentatoare TV. Dar nu la noi în țară unde s-a născut, ci în Marea Britanie. Cursul vieții ei a luat altă întorsătură, după ce propria mamă a lăsat-o într-unul dintre orfelinatele române.

O actriţă apreciată în Marea Britanie şi fostă prezentatoare la BBC Radio York şi BBC Country File Live, Adriana Ionica are o poveste de viaţă tulburătoare. Ea a devenit o actriță faimoasă, după ce a jucat în serialul TV „The Syndicate” al lui Kay Mellor.

Actrița, cunoscută pe tărâmuri străine, are acum 34 de ani. Povestea ei a fost relatată pe larg, într-un amplu reportaj al Daily Mail. Inițiativa jurnaliștilor a luat-o pe nepregătite deoarece s-a arătat vizibil emoționată la vederea lor.

Reportajele jurnaliștilor români i-au dat o viață nouă și minunată

Adriana Ionica s-a născut în octombrie 1988. Valentina, mama ei, avea doar 16 ani şi trăia într-o sărăcie lucie, alături de bunica sa şi mai mulţi verişori. Ca alte zeci de mii de mame din România comunistă, Valentina a realizat că singura sa şansă era să îşi lase copilul la un orfelinat din Cluj-Napoca. Așa a gândti mama fetiței și așa a făcut.

Adriana Ionica şi-a petrecut primii doi ani şi jumătate din viaţă într-un orfelinat plin de gândaci şi murdărie, alături de alţi copii tăcuţi şi neîngrijiţi”, scrie reporterul britanic Helen Carroll.

În North Yorkshire în Marea Britanie, Cindy Calvert, o coafeză, şi soţul său Anthony, care avea o afacere cu fier vechi, încercau de ani de zile să aibă un copil. Cei doi se aflau în vacanţă în Elveţia când au văzut la ştiri reportaje despre miile de copii abandonaţi în orfelinatele din România. Reportajele jurnaliștilor români i-au emoţionat foarte mult şi s-au decis să adopte un copil din România.

În luna august 1989, Adriana își cunoaște viitorii părinți adoptivi. Familia Calvert povestește că a fost cucerită de micuţă din primele momente. Exista însă o singură problemă, cum să obțină acordul scris al mamei copilului dat la orfelinat. Cu ajutorul unei avocate din România, familia Calvert a reușit să găsească familia fetiței și mai mult decât atât, au obținut și semnătura absolut necesară pentru adopție.

Stufoasa birocrație s-a întins pe mai multe luni, astfel încât actele au fost finalizate abia în anul 1990. Familia britanică a mai vrut o fetiță din același orfelinat și a făcut demersuri juridice pentru amândouă. Când au ajuns la casa Adrianei au găsit-o și pe sora acesteia și au vrut să o înfieze și pe ea, doar că aici au avut ceva piedici de întâmpinat, fata fiind deja adolescentă.

Ambele mame din România au spus oamenilor cu suflet mare din Marea Britanie că își doresc o viață mai bună pentru fetele lor, justificând așa și decizia de a le lăsa orfelinatului.

Adriana a dorit să găsească familia din România

La începutul pandemiei, în anul 2020, noroc cu evoluția tehnologică ascendentă, Adriana și-a găsit mama, prin intermediul Facebook. Femeia care i-a dat viață trăiește și muncește în Italia, Sicilia.

Pas cu pas, Adriana a aflat că mai are o soră care trăiește în Sicilia, precum și încă o soră stabilită în America. În primăvara acestui an, Adriana s-a întors, pentru prima oară de când a plecat din țară, la orfelinatul din Cluj-Napoca. Cu această ocazie, ea s-a întâlnit cu mama  naturală, cu sora din California, dar şi cu o altă soră care trăieşte în Sicilia.

Adriana a mărturisit că vederea locației, care a fost casa ei o parte din copilărie, a cutremurat-o. Un fior rece a simțit pe spate, cu gândul la amintirile nefericite, rămase ascunse în cămăruța sufletului ei.

Valentina, mama din România, care a născut-o și alături, mama din Marea Britanie, care a crescut-o

În primăvară, după 34 de ani, Adriana Ionica a putut, în sfârșit, să o îmbrățișeze pe cea care i-a dat viață când avea de doar 16 ani.

Valentina (mama n.r.) și-a cerut scuze, în lacrimi, că m-a lăsat la orfelinat și a spus că și-ar fi dorit să aibă o situație mai bună pentru a mă păstra”, a spus, într-o explozie de bucurie, Adriana.

Foto: Twitter Ionica/rotalianul