Info Actual > Economic > Marcel Ciolacu îl pune la punct pe Cîțu: Importantă este execuția, nu propunerea. Care sunt neînțelegerile dintre liberali și social-democrați
Economic

Marcel Ciolacu îl pune la punct pe Cîțu: Importantă este execuția, nu propunerea. Care sunt neînțelegerile dintre liberali și social-democrați

Marcel Ciolacu îl pune la punct pe Cîțu: Importantă este execuția, nu propunerea. Care sunt neînțelegerile dintre liberali și social-democrați

În forma transmisă de Ministerul Finanțelor, în bugetul pe anul viitor este prevăzută alocarea a 6,7% din PIB pentru investiții. Florin Cîțu, președintele PNL, nu este de acord ca bugetul să treacă fără 7% din PIB pentru investiții, cât era în programul de guvernare.  În replică, președintele PSD Marcel Ciolacu, a declarat că este importantă execuția, nu propunerea.

Florin Cîțu nu este de acord ca bugetul să treacă fără 7% din PIB pentru investiții, cât era în programul de guvernare, în condițiile în care în forma bugetului transmisă de MF, este doar 6,71% din PIB pentru investiții, au declarat surse din conducerea PNL.

Totodată, conform surselor citate, președintele PNL nu este de acord nici ca proiectul să treacă fără proiecte locale. Pentru acestea trebuie să fie amendamente în Parlament, au adăugat sursele liberale.

Importantă este execuția, nu propunerea

La aceste obiecții, liderul social-democrat a declarat luni că este importantă execuția, nu propunerea.

„Anul trecut am prins 5,9 la investiții și am închis cu 5,4. Anul asta sunt 6,74, foarte aproape de 7% și, după discuțiile avute cu ministrul Sorin Grindeanu și cu ministrul Finanțelor, veți vedea că anul asta vom depăși 7% pentru investiții. Contează execuția, nu propunerea. Anul trecut ne-am propus mult și am obținut puțin. Vor avea loc discuții pe marginea bugetului.

E nevoie că bugetul să fie adoptat până la finalul anului și cred că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Marcel Ciolacu.

Înaintea ședinței de guvern, liderii Coaliției s-au reunit la Palatul Victoria pentru o ultima discuție pe proiectul de buget pentru anul 2022.

Conform proiectului lansat duminică în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor, bugetul a fost construit pe venituri de 216,473 miliarde de lei, iar cheltuielile vor fi de 493,215 miliarde de lei credite de angajament şi de 301,758 miliarde de lei credite bugetare, cu un deficit de 85,285 miliarde de lei.

Bugetul pentru anul viitor este configurat pe o creştere economică de 4,6% şi un deficit ESA de 6,24% din PIB, arată raportul privind situaţia macroeconomică pe anul 2022 şi proiecţia acesteia pe anii 2023-2025.