Economic

Marcel Ciolacu: „ România va avea până la sfârșitul anului o creștere economică”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, Sursa foto: PSD.ro
foto: PSD,ro

Guvernul va publica săptămâna viitoare Ordonața de Urgență în formă finală privind eliminarea facilităților fiscale. Informația este confirmată de șeful Executivului Marcel Ciolacu, premierul a adăugat faptul că România va încheia anul cu o creștere economică.

„A doua OUG e pentru venituri mai mari din colectare. Așteptăm și de la ANAF o analiză. E o scădere de venituri și din cauza scăderii consumului. Dar pot să vă spun că nu vom intra nici în criză, nici în recesiune. România va avea până la sfârșitul anului o creștere economică”, a explicat premierul.

Totodată, liderul din Kiseleff 10 a confirmat eliminarea facilităților fiscale fără a preciza care sunt domeniile vizate.

„Există măsuri și perioade în care statul își permite să vină cu anumite facilități, dar și perioade în care statul nu își permite. Nu vor fi tăieri de facilități care vor duce la micșorări de salarii. În acele cazuri se mărește salariul minim, astfel încât să nu existe aceste peirderi. Înțeleg reacția celor care au beneficiat de aceste facilități. Nu sunt noi taxe, e o reașezare a climatului concurențial corect într-un stat”, potrivit portatului Realitatea.