Social

Mare atenție! Medicul Streinu Cercel trage un semnal de alarmă

Mare atenție! Ca măsură de prevenire împotriva infectării cu virusul Covid-19, medicii spun că spălatul mâinilor cu apă și săpun sau soluție de curățat, o mască ce acoperă gura și nasul, evitarea contactului cu persoanele ce prezintă febră și tuse sau strănut, sunt măsuri esențiale.

Însă nu trebuie să uitați de telefonul mobil. Managerul de la Institutul Matei Balș a indicat tuturor și să-și dezinfecteze telefonul cât de des pot, dar indicat ar fi să facă acest lucru o dată la două ore.

„Telefonul mobil, care nu este dezinfectat, începe să fie principalul mod de transmitere. Să ne uităm de câte ori îl ducem la nivelul feţei. De pe obraz până la nas mai sunt 2 centimetri. Ideal ar fi să curăţăm cam la 2 ore tot ce atingem, în special telefonul”, a precizat doctorul.

El a mai recomandat oamenilor să-și spele nările cu apă pentru a evita contaminarea.

„Cel mai important lucru e să prevenim îmbolnăvirile. Cel mai bine e să stăm acasă şi să ieşim cât mai puţin. Pentru bătrâni, ideal ar fi ca alimentele să fie duse la uşă, să nu ne strângem în braţe cu ei, să nu le strângem mâna, nimic. La fel şi la ţară, se lasă alimentele la poartă, nu se vorbeşte peste gard, nu se intră în curte. Sunt voluntari care duc cumpărăturile, ar putea fi cooptaţi de structurile locale”, a mai adăugat prof. Adrian Streinu Cercel la România TV.