Categories: ActualInternational

Marea Britanie se confruntă cu cel mai grav focar de gripă aviară de până acum. Crăciunul, în pericol. Video

Cel mai grav focar de gripă aviară din Marea Britanie aduce suferință pentru fermieri și pentru populațiile de păsări sălbatice. Populația de păsări este decimată și fermierii suferă profund de pe urma teribilei boli care nu poate fi controlată.

Marea Britanie se confruntă cu cel mai grav focar de gripă aviară de până acum. Crăciunul, în pericol. Video

Uniunea Națională a Fermierilor (NFU) a declarat luni, 3 octombrie 2022, că peste trei milioane de păsări au trebuit să fie sacrificate până în prezent, fiind introduse zone de prevenire a gripei aviare în Norfolk, Suffolk, părți din Essex și întregul sud-vest al Angliei.

Departamentul guvernamental DEFRA a anunțat pe canalele oficiale că „Marea Britanie se confruntă în prezent cu cel mai mare focar de gripă aviară din istorie. Până în prezent, 3,1 milioane de păsări au fost, din păcate, sacrificate. Aceasta reprezintă o mică parte din producția totală de păsări de curte, aproximativ un miliard de păsări pe an”.

„Obiectivul DEFRA în abordarea oricărui focar de gripă aviară este de a eradica boala cât mai repede posibil din populația de păsări de curte și de păsări captive din Regatul Unit și de a redobândi statutul de țară indemnă de boală al Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH).”

Până în prezent, boala a fost depistată în peste 155 de locuri din Marea Britanie și există acum riscul de a infecta populația de curcani din țară, populația de păsări sălbatice fiind grav afectată.

James Mottershead, reprezentantul industriei avicole ”NFU Poultry Board”, a declarat pentru Sky News: „Este un risc. Dacă gripa aviară, de exemplu, ajunge în curcani, ar putea provoca un carnagiu sfânt; ar putea cauza probleme reale în lanțul de aprovizionare în perioada premergătoare Crăciunului. Realitățile sunt destul de grave.

„Cunosc câteva cazuri în care producătorii sezonieri de curcani au fost afectați de acest lucru, până acum, în acest an. Dacă aveți un focar în ferma dumneavoastră și ferma dumneavoastră este clasificată ca fiind infectată, este grav – ați putea fi scos din producție până la 12 luni.”

Crescătorii de păsări cu populații de peste 500 de exemplare în zonele afectate trebuie să restricționeze accesul persoanelor neesențiale la fața locului, în timp ce, în unele zone, fermierii au fost nevoiți să își sacrifice populațiile ca măsură preventivă.

James Coleman, care conduce ferma Creedy Carver, este unul dintre aceștia. Deși nu a avut niciun caz, el a fost nevoit să își sacrifice cele 20.000 de rațe pentru a încerca să protejeze alți fermieri. El a declarat pentru Sky News: „Nu aș spune că ne agățăm – dar a avut un efect uriaș.

„În acest moment, toată lumea din industrie este în permanență încorsetată. De îndată ce primești un nou lot de păsări pe celălalt site al nostru, ești permanent îngrijorat. În fiecare zi te duci și te uiți la ele și dacă o rață strănută într-un mod ușor diferit, te gândești instantaneu „stai puțin – s-a întâmplat ceva?””.

Creedy critică politica guvernamentală în ceea ce privește gripa aviară, în condițiile în care se primesc compensații doar pentru păsările sănătoase sacrificate, dar nu și pentru cele bolnave sau pentru pierderile ulterioare, potrivit media.

Vorbind despre necesitatea unei revizuiri masive, el a spus: „Dacă vom avea o situație în care guvernul va continua să închidă întreprinderi și ferme, avem nevoie de sprijin financiar.

Și se pare că nu doar fermierii sunt afectați, potrivit unei declarații a reprezentanților Societății Regale pentru Protecția Păsărilor (RSPB): „Am văzut scăderi între 50 și 80% din populația de Skua Mare în Marea Britanie și deținem două treimi din populația mondială, astfel că această specie a intrat direct pe lista roșie”.

„Aceste păsări au o viață lungă – vorbim de păsări care nu încep să se înmulțească decât după cinci ani și apoi au doar un pui pe an, așa că ar putea dura zeci de ani până când unele dintre aceste populații se vor reface.”

Acesta este cel mai grav focar de gripă aviară din Marea Britanie și vine imediat după ziua națională a păsărilor. El amenință să aducă mai multă suferință pentru fermieri și, eventual, necesitatea acestei țări de a importa, pentru prima dată în istoria țării lor, curcani de Crăciun.

 

 

Ligia Beatrice Vasilescu

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Domnia lui Cuza Vodă

This website uses cookies.