Info Actual > Diverse > Marea greșeală alimentară care duce la CANCER. Este vorba despre trei produse consumate zilnic de români
Diverse

Marea greșeală alimentară care duce la CANCER. Este vorba despre trei produse consumate zilnic de români

Marea greșeală alimentară care duce la CANCER. Este vorba despre trei produse consumate zilnic de români

Fără să ne dăm seama, mulți dintre noi consumăm în exces trei produse alimentare. Celebrul neurolog și neuropsihiatru Constantin Dulcan spune că ne fac rău organismului și trebuie să le evităm pe cât posibil.

Profesorul Dr. Dumitru Constantin Dulcan spune că sarea, zafărul și făina albă nu au ce căuta în alimentație pentru că ne deterioreze digestia și să ne perturbe sistemul imunitar pe termen lung.

„Stresul are un rol foarte nefericit. Stresul este reacţia pe care o are organismul la o traumă care poate să fie fizică, psihică, emoţională. Stresul în organism are efect asupra a trei elemente structurale esenţiale: neuronul, ADN-ul, adică substratul genetic al organismului, şi sistemul imunitar.

În ceea ce priveşte neuronul, stresul blochează neurogeneza, formarea de noi neuroni sau formarea de noi conexiuni. Şi iată că în secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale.

Asupra acidului dezoxiribonucleic, deci asupra substratului genetic: cromozomii au nişte proteine la capetele lor cu rol de protecţie, se cheamă telomeri. Stresul acţionează asupra acestor telomeri, pe care îi scurtează astfel. Mai exact, cu fiecare diviziune celulară, telomerii se scurtează, stresul acţionează asupra lor, deci reduce pur şi simplu longevitatea, durata vieţii”, a spus neurologul pentru Adevărul.

Un stres, o furie, o mânie de cinci minute duce la cancer

„Un stres, o furie, o mânie de cinci minute poate să blocheze celulele sistemului imunitar aproape până la cinci-şase ore. Sistemul imunitar este acel sistem de celule şi organe care produc limfocite. Acestea ne apară de virusuri, de bacterii şi îşi fac datoria circulând în permanenţă în organism.

De pildă, celulele care mor trebuie îndepărtate. Iar în organism există celule limfotice killer sau ucigaşe, care înglobează aceste celule care mor, pentru că altfel ele se pot fixa pe un loc, creează inflamaţie şi de aici ne putem trezi cu tot soiul de boli, inclusiv cancer.

Aşadar, aceste celule numite medical „NK“ sunt extrem de utile, ele trebuie să circule în permanenţă în organism ca să poată şi să ne apere împotriva tuturor acelor substanţe care sunt străine de corp. Stresul le tulbură eficienţa”, a mai adăugat medicul.

Trei prafuri albe otrăvitoare: sarea multă, zahărul alb şi făina albă

„Sunt trei prafuri albe otrăvitore: sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, conchide medicul.