Info Actual

Info Actual > Showbiz > Maria Ciobanu şi-a pregătit sfârșitu! „Mă rog zi și noapte la Dumnezeu să…”
Showbiz

Maria Ciobanu şi-a pregătit sfârșitu! „Mă rog zi și noapte la Dumnezeu să…”

Maria Ciobanu şi-a pregătit sfârșitu! „Mă rog zi și noapte la Dumnezeu să...”

Maria Ciobanu şi-a pregătit sfârșitu! Maria Ciobanu , cu o carieră de 60 de ani, este o legendă a folclorului românesc.

Maria Ciobanu s-a născut la 3 septembrie 1937, în localitatea Roșiile, județul Vâlcea. În 1961, artista a debut pe Scena Ateneului Român alături de Orchestra „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii „George Enescu”. Între anii 1962-2004 a fost solistă la Ansamblul „Ciocârlia”. A colaborat cu toate marile orchestre de muzică populară din țară, cântând sub bagheta unor dirijori maeștri: Ionel Budișteanu, Paraschiv Oprea, Gheorghe Zamfir ș.a.

Celebra interpretă concertat în toată lumea, cunoscând personalități marcante ale lumii muzicale: Placido Domingo, Jose Careras, Luciano Pavarotti, Viorica Cortez, Roberto Alagna.

După 60 de ani de activitate, artista s-a retras din lumea folclorului rămânesc și mai întâi a început prin a se îngriji de cele lumeşti şi și-a făcut deja testamentul.

2 milioane de euro, multe case în România și America, terenuri și bjuterii de peste 100.000 de euro este agoniseala de o viață strânsă de îndrăgita cântăreață de muzică populară.

Această avere uriașă va reveni celor trei copii, Leontina Văduva, Camelia Ciobanu, Ionuț Dolănescu, dar și nepoţilor săi, spune Maria Ciobanu.

Astfel, Ionuț Dolănescu va rămâne cu locuința din America, în timp ce bijuteriile vor reveni surorilor lui, Leontina și Camelia, cu condiția ca fetele să nu le vândă după decesul artistei.

„Dânsa a văzut multe la viața ei și știe că principalul motiv de ceartă între neamuri sunt banii. Chiar și între frați. Tocmai de aceea, ea a vrut ca totul să fie clar încă de pe acum. A stabilit cu fiecare dintre ei ce va primi. Ionut va rămâne cu vila din America, printre altele. Bijuteriile vor rămâne surorilor, Leontina și Camelia. Doamna Maria a pus condiție ca fetele să nu le vândă”, au declarat câțiva apropiați pentru playtech.ro.

Apartamentele Mariei Ciobanu vor reveni nepoților. Tot ei vor moşteni și drepturile pentru piesele care au cucerit publicul de-a lungul anilor.

„Apartamentele le-a împărțit între nepoți. Drepturile pentru melodii se vor împărți în mod egal. Așa, toată lumea este mulțumită, iar dânsa are certitudinea că frații nu vor avea de la ce să se certe”, mai susțin apropiații pentru sursa citată.

În vara acestui an, s-a răspândit zvonul că Maria Ciobanu că starea de sănătate a artistei este șubredă. Ionuţ Dolănescu a infirmat, însă, zvonurile, spunând că mama lui se simte bine, având doar probleme specifice vârstei.

“Cu sănătatea sunt ca la 83 de ani. Mă mai dor mâinile, genunchii, dar anii își spun cuvântul. Suntem sănătoși, așa în general. Dar abia aștept să vin în țară, pentru că acolo e mai bine. Mă rog să ne țină Dumnezeu sănătoși și să începem munca, pentru că eu am cântat aici doar de două ori și pe gratis. Mă rog zi și noapte la Dumnezeu să ajung acasă cât mai repede”, a spus Maria Ciobanu într-un interviu la Antena Stars.