Lifestyle

Maria Tanase, scrisoare emotionanta: Caută-mi sufletul! Căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată

Maria Tanase, scrisoare emotionanta: Caută-mi sufletul! Căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată

Maria Tanase, scrisoare de dragoste de pe patul de moarte. Indragita artista i-a scris sotului ei o epistola emotionanta inainte sa moara!

In 1963, indragita artista a aflat ca are cancer, in timpul unui turneu, si ca este obligata sa se opereze de urgenta. Artista nu a vrut sa renunte la cariera artistica. La ultimul spectacol sustinut Hunedoara, simtindu-se foarte rau, cantareata le-a facut o marturisire cutremuratoare spectatorilor: „Fraților, eu nu mai pot! Am cancer la sân și o să mor în curând! De acum nu mă veți mai vedea!”. Artista s-a stins la doar cateva zile dupa acest episod.

Aflata in ghearele mortii, Maria Tanase i-a scris sotului sau o epistola emotionanta. Iata textul scrisorii:

Caută-mă, caută mângâierile mele. Ele n-au murit şi niciodată, să nu le socoteşti moarte

„Îţi scriu acum, tătuţă, scrisoarea cea mai adevărată pe care am crezut vreodată că am s-o pot scrie. Te rog să mă ierţi de tot, dacă poţi, de tot ce ţi-am putut pricinui. Caută-mă, caută mângâierile mele. Ele n-au murit şi niciodată, să nu le socoteşti moarte. Caută-mi ochii. Ei nu te-au minţit niciodată. Caută-mi sufletul, căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată. Prinde-mi din aer vorbele, căci nimeni nu le va recunoaşte. Culege-mi visele, pe care le-am croit lângă tine, şi împarte-le oamenilor, căci au fost curate şi rare. Te voi aştepta, tătuţă, oricât ţi-o place ţie să trăieşti.

Voi găsi atâtea flori pe-acolo că nu ştiu dacă-mi va ajunge timpul, până vei veni, să ţi le cos, să fie cum am visat să-ţi fie viaţa. Eu am să plec, şi-ţi mulţumesc pentru viaţa noastră. Iar vouă, cele 49 de frunze verzi din primavară şi galbene în toamnă pe care mi-am plimbat anii, vă las câte o lacrimă de emoţie: Adio, frunză verde, frunză galbenă, tu mă saltă, tu mă leagană…”, i-a scris artista sotului sau, potrivit Viva.