Info Actual

Info Actual > Diverse > Marius Miron, miner în Valea Jiului: ”Noi de doi ani nu am primit echipamente de protecție. Nu se poate așa ceva”
Diverse

Marius Miron, miner în Valea Jiului: ”Noi de doi ani nu am primit echipamente de protecție. Nu se poate așa ceva”

Marius Miron, miner în Valea Jiului: ”Noi de doi ani nu am primit echipamente de protecție. Nu se poate așa ceva”

Marius Miron este unul dintre minerii din Valea Jiului care a mărturisit că de doi ani de zile nu le mai dă nimeni echipamente de protecție și sunt nevoiți să-și cumpere siguri.

Minerul Marius Miron a vorbit despre greutățile cu care se confruntă din cauza lipsei de echipament, dar și despre protocolul semnat de Raluca Turcan. Acesta a mai spus și despre problemele minerilor din bazinul Petroșani.

”Mineritul din Valea Jiului, va pieri”

„Niciodată nu vor veni vremuri mai bune atâta timp cât nu se va face un program bine stabilit, o retehnologizare pentru mineritul din Valea Jiului. Este doar o rază de lumină foarte mică, acea hârtie care a venit. Așteptăm data de 25 să vedem dacă guvernanții noștri se vor ține de cuvânt. Dacă nu se va face un plan de reorganizare, mineritul din Valea Jiului, după aceste 3 luni, va pieri, cu regret spun lucrul acesta.

”Noi de doi ani nu am primit echipamente de protecție”

Mineritul înseamnă totul, trebuie să se gândească și cei de la putere să nu închidă. De asemenea, transmit angajatorului nostru, Complexul Energetic Hunedoara, să dea angajaților echipamente. Noi de doi ani nu am primit echipamente de protecție, nu mai avem salopete, le coasem de mii de ori. Nu mai avem bocanci, îi cumpărăm din banii noștri, deși e obligație a celor de la CEH ca să asigure echipament de protecție tuturor ortacilor. Vreau ca sindicatul să ia această inițiativă și să ne aducă echipamente. Nu se poate așa ceva“, a precizat minerul Marius Miron, potrivit DCnews.