Social

„Masă Sănătoasă”, programul care ajută 450.000 de copii! Buget de peste 1 miliard de lei

Programul „Masă Sănătoasă”
sursa foto: arhiva companiei

Guvernul a aprobat extinderea programului „Masă Sănătoasă” pentru a include peste 1.200 de instituții de învățământ din întreaga țară. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu.

Astfel,  aproximativ 450.000 de copii vor beneficia de o masă caldă sau un pachet alimentar în fiecare zi de școală. Bugetul alocat pentru anul 2024 depășește suma de 1 miliard de lei. Programul e este destinat sprijinirii preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice.

Scopul principal al programului propus este de a furniza zilnic, gratuit, suport alimentar constând într-o masă caldă sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, într-un pachet alimentar.

Inițiativa cunoscută sub numele de „Masă Sănătoasă” își propune să faciliteze participarea tuturor copiilor la procesul educațional prin furnizarea unei alimentații sănătoase. Aceasta vizează stimularea motivației pentru învățare, menținerea echilibrului socio-emoțional și consolidarea stării de bine a elevilor. În același timp, programul promovează igiena muncii intelectuale în diferite contexte și etape de dezvoltare, conform informațiilor furnizate de b1tv.