Diverse

Mașina Dacia „Galaxie” este unică în lume. Are un ecran tactil tip tabletă, ca la Tesla Model S

Mașina Dacia „Galaxie” este unică în lume. Are un ecran tactil tip tabletă, ca la Tesla Model S
captura video

În România, există o mașină Dacia 1310 unică, cu o vopsea exterioară spectaculoasă și un interior care i-ar face invidioși până și pe posesorii de Mercedes-AMG. “Am vrut să fac cea mai frumoasă Dacia din România și cred că am reușit”, a declarat George Reut.

Dacia unicat a fost fabricată în 1983

Dacia 1310, care arată incredibil, a ieșit pe porțile uzinei de la Mioveni în anul 1983, iar în prezent  se află la Arad. Aceasta a fost recondiționată și modificată în întregime la Curtea de Argeș, unde a primit o vopsea care imită aspectul unei galaxii. Iar, întreaga procedură de aerografie, complicată, de altfel, a costat peste 3.000 de euro.

Cum a fost îmbunătățită Dacia

Mașina-galaxie a apărut într-un clip pe măsură pe canalul lui Eduard Popescu și, practic, este imposibil să nu întorci privirea după această mașină, care prezintă pe capotă un desen ce imită un mecanism de ceas, imaginea spectaculoasă a sedanului românesc fiind completată de bare și o evacuare cromate.

De asemenea:

  • cabina automobilului pare împrumutată de la modelele premium cu veleități sportive.
  • interiorul mașinii este total schimbat datorită scaunelor Recaro tip scoică în față și banchetei preluate de la un Alfa Romeo în spate, precum și unui volan, pe care strălucește sigla UAP, toate fiind îmbrăcate în piele Beluga, la fel ca și fețele ușilor, bordul și plafonul mașinii, așa cum se regăsește la bordul modelelor Bentley.
  • la bordul Daciei 1310 și-a făcut apariția și un ecran tactil tip tabletă, ca la Tesla Model S.
  • mașina a primit ventilații și difuzoare noi, iar în portbagajul capitonat în întregime se regăsește un subwoofer, piesa de rezistență.

Dacia 1310 Galaxy  a primit și un motor de 2.0 litri de Clio RS, care dezvoltă 180 de cai putere, cuplat la o transmisie manualăcu cinci rapoarte, preluată tot de la Renault.

Dacia 1310, unicat în România, se mută în America

Această mașină a fost cumpărată de George Reut în anul 2018, cu suma de 5.000 de euro. În 2018, când George Reut a cumpărat-o, Dacia era complet albastră.

Iar, proprietarul anterior o cumpărase cu 11 milioane de lei vechi în anul 2005 și pentru început, i-a schimbat timoneria și volanul.

Pe un forum de profil, în ianuarie 2006, fostul proprietar povestea că “Cel vechi arăta de parcă era de autobuz”.

Actualul proprietar al Daciei 1310, George Reut, locuiește în Statele Unite ale Americii de 38 de ani și a investit aproximativ 30.000 de euro în mașina unicat din România.

George Reut speră ca în toamnă să-și ducă Dacia la New York și cu toate că nu ar fi prima (de exemplu, un alt român, Eduard palaghță, defilează pe străzile din New York cu un 1300 portocaliu și un câine husky pe post de… pasager), aceasta ar fi, cu siguranță, cea mai spectaculoasă, scrie promotor.ro.