Social

Mastile din bumbac. Tudor Ciuhodaru: Atentie! Verificati un lucru

Mastile din bumbac. Tudor Ciuhodaru, medic celebru, a explicat cat de sigure sunt mastile fabricate si comercializate intens in aceasta perioada.

Pentru ca mastile chirurgicale se gasesc extrem de greu, jurnalistii de la DcNews l-au intrebat pe medicul Tudor Ciuhodaru cat de eficiente sunt mastile din bumbac si in ce masura ne pot proteja.

Tudor Ciuhodaru: Dacă tuşiţi sau strănutaţi, vă acoperă nasul şi gura şi îi protejează pe cei din jur

„De principiu, rolul măştilor este de a-i proteja pe cei din jur. Tocmai de aceea e şi recomandarea de a le purta atunci când aveţi simptomatologie respiratorie, adică dacă tuşiţi sau strănutaţi, vă acoperă nasul şi gura şi îi protejează pe cei din jur”, a explicat Tudor Ciuhodaru.

„Cât priveşte măştie de tifon sau din bumbac, acestea se foloseau acum mulţi ani, mai era şi recomandarea de a le steriliza cu fierul de călcat, la temperatură mare, dar orice produs sanitar, din comerţ, trebuie să îndeplinească toate caracteristicile de calitate, date conform normativelor, verificate, inclusiv normativele europene în acest sens.

Recomandăm achiziţionarea produselor medico-sanitare avizate

Suntem acum în secolul XXI, lumea s-a schimbat. Aşa că, în continuare recomandăm achiziţionarea produselor medico-sanitare avizate, să îndeplinească toate cerinţele de calitate, să fie certificate. Pot fi utile şi astfel de soluţii de criză, în contextul în care intenţionaţi să-i protejaţi pe cei din jur de aceste secreţii nazofaringiene”, a subliniat  medicul Tudor Ciuhodaru pentru sursa mai sus mentionata.