Economic

Măsuri cu caracter economic pentru sprijinirea firmelor afectate de criza coronavirusului

Măsuri cu caracter economic pentru sprijinirea firmelor afectate de criza coronavirusului. Guvernul a adoptat, în ședința de aseară, o serie de măsuri pentru a veni în sprijinul firmelor a căror activitate este afectată de criza coronavirusului.

 

Decontarea TVA către companii

Decontarea TVA cu control ulterior are scopul de a pompa mai mulți bani în economie și de a ajuta companiile să treacă peste această perioadă de criză. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a precizat că această măsură se aplică doar în perioada stării de ugență.

Tot ieri, guvernul a dat posibilitatea firmelor să își plătească online obligațiile către bugetul de stat, dar și alte taxe, cum ar fi amenzile sau tarifele.

Un alt act normativ adoptat acordă peste 60 de milioane de lei laboratorului clinic de radiologie de la Institutul Fundeni pentru a cumpăra aparatură de ultimă oră. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a spus că laboratorul va putea să lucreze 24 de ore din 24 și va integra inteligența artificială în diagnosticarea și urmărirea pacientului.

Alte două acte normative adoptate ieri se referă la învățământul universitar. Au fost stabilite structurile instituțiilor universitare, domeniile pe care acestea le pot organiza și numărul maxim de studenți în anul universitar 2020-2021