Social

Masuri de relaxare din 15 Mai. Raed Arafat: Acest lucru sigur se va intampla

Masuri de relaxare din 15 Mai. Raed Arafat a declarat ca spitalele ar putea sa se confrunte zilnic cu un val de pacienti dupa data de 15 mai.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta sustine ca dupa data de 15 mai spitalele vor primi din ce in ce mai multi pacienti „care nu reprezintă urgenţă”, scrie Agerpres.

Masuri de relaxare din 15 Mai. „Normal că o să înceapă să primească din ce în ce mai mulţi pacienţi electivi, pacienţi care nu reprezintă urgenţă, acest lucru sigur se va întâmpla”, a spus Arafat, vineri, cu prilejul unei conferinţe organizate de Primăria Sectorului 4 la şantierul de la noua Unitate de Primire a Urgenţelor din curtea Spitalului Bagdasar-Arseni.

Potrivit medicului, este posibil ca in interiorul spitalelor capacitatea „să fie mai limitată”.

„Cu certitudine spitalele o să preia mai mulţi bolnavi decât au preluat în timpul stării de urgenţă, dar este posibil ca în interiorul spitalelor capacitatea totuşi să fie mai limitată, pentru că vei avea distanţare şi în interiorul spitalelor, vei avea reguli de internare pentru cazurile cronice. Într-un salon în care erau patru pacienţi poate că acum nu mai poţi să pui decât doi pacienţi (…) Ministerul Sănătăţii lucrează pe aceste aspecte.

„Spitalele trebuie să se adapteze pentru a trata pacienţii aşa cum îi tratau înainte”

Institutul Naţional de Sănătate Publică iarăşi analizează aceste aspecte, iar în fiecare spital epidemiologul spitalului trebuie să creeze circuitele şi regulile necesare spitalului să funcţioneze în siguranţă. Cert e că nu putem lăsa pacienţii fără tratament, deci spitalele trebuie să se adapteze pentru a trata pacienţii aşa cum îi tratau înainte, dar cu adaptarea condiţiilor din spital şi a circuitelor”, a declarat Arafat.