Social

Măsuri de ultima ora! Ministrul de Interne a făcut ANUNȚUL

Măsuri de ultima ora! Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, propun ca, prin noile măsuri luate privind combaterea răspândirii epidemiei care s-a răspândit în toată lumea, la nivelul unităților sanitare publice și private, să stopeze numărul de cazuri de infectare.

Într-un comunicat, Ministrul afacerilor interne spune că începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

Măsuri de ultima ora! Se suspendă consultațiile programate și programabile

„De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Menționăm că până  în prezent, în România au fost înregistrate 576 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus şi cinci decese, potrivit capital.ro.