Social

Măsuri drastice! Cum vor fi monitorizați profesorii care oferă meditații?

salariile profesorilor Bani pentru profesori Sursa foto IMPACT.ro
sursa foto arhiva personala

Ministerul Educației propune măsuri de transparență privind meditațiile profesorilor. Această inițiativă prevede ca profesorii să  trebuie să completeze o declarație de interese pentru a raporta meditațiile pe care le oferă și beneficiarii acestora.

Proiectul, aflat în dezbatere publică, implică profesorii de școli și licee. Acesta ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.

Profesorii trebuie să declare meditațiile

Fiecare profesor va trebui să declare anual meditațiile pe care le susține. Acesta are obligația să declare instituțiile de învățământ din care provin elevii cu care lucrează. Fiecare declarație va fi verificată de un responsabil desemnat de directorul școlii. În cazul în care există probleme cu completarea declarației, întârzieri sau refuz din partea profesorilor, responsabilul va trebui să notifice această situație și să ceară un punct de vedere, respectând procedura stabilită în proiect.

„Punem în aplicare prevederile noii Legi a învățământului preuniversitar, act normativ care statuează explicit faptul că profesorii nu pot să desfășoare activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs, având obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială”, anunța Ministerul Educației, potrivit Digi24.