Lifestyle

Măsuri fără precedent înainte de sărbători. Guvernul a decis: carantină TOTALĂ pentru toată țara!

Măsuri fără precedent înainte de sărbători. Guvernul a decis: carantină TOTALĂ pentru toată țara!

După numărul foarte mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus, autoritățile din Olanda au decis ca toată țara să intre  în carantină totală,  pentru o perioadă de cinci săptămâni.

Aceasta este cea mai severă măsură adoptată până acum de autorități.

Sute de protestatari au manifestat în fața Guvernului

Olanda se va închide timp de cinci săptămâni”, a declarat Rutte într-o intervenţie televizată de la sediul guvernului din Haga, în faţă căruia erau adunaţi protestatari.

În momentul anunțului, protestatarii care erau adunați în fața guvernului au avut o explozie de strigăte și fluierături la adresa premierului Rutte.

„Nu avem de-a face cu o simplă gripă aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul olandez situaţia, referindu-se la protestatari.

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi, a spus premierul, adăugând că aceste măsuri vor dura până pe 19 ianuarie.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor închide începând de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

Măsuri fără precedent

Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maxim doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.

Menționăm, că situația se înrăutățește pe z ice trece în această țară, numărul deceselor depășind 10.000.

Locul din care a fost pronunţat discursul este important, biroul prim-ministrului olandez fiind folosit de obicei doar pentru anunţurile foarte solemne.

De la începutul crizei sanitare provocate de epidemie, majoritatea măsurilor au fost anunţate dintr-o simplă sală de conferinţe de presă.

Măsurile anunţate sunt cele mai severe de la începutul pandemiei noului coronavirus.

Olanda a fost singura țară din Europa, care, în primăvară, când a izbucnit pandemia de coronavirus a aplicat „izolarea inteligentă”, menţinând deschise magazinele şi închizând şcolile.