Categories: Actual

Măsurile de austeritate vor fi anunțate în curând! De unde se va tăia din buget?

Starea economică a țării trebuie stabilizată rapid din cauza deficitului bugetar pentru a evita un dezastru economic și pentru a scoate România din situația actuală. Oficialii trebuie să pună în aplicare un plan de acțiuni care să vizeze acoperirea golurilor din bugetul de stat pentru a rezolva această provocare care se manifestă la nivel național.

Conducerea țării dezbate cu seriozitate implementarea acestor măsuri și ia în calcul toate rezultatele posibile pentru a minimiza deficitul bugetar fără a afecta negativ populația sau alte sectoare importante ale economiei naționale.

Reducerile bugetare vor fi anunțate săptămâna viitoare

Primul pas în reducerea sumei de bani consumate de la bugetul de stat este reducerea cheltuielilor bugetare. O altă măsură pentru a aborda situația financiară precară a națiunii ar fi creșterea sumei de bani care merge la bugetul de stat pentru a reduce deficitul și a-l aduce la un nivel acceptabil din punct de vedere economic.

Planul de reducere a cheltuielilor bugetare ar trebui să fie finalizat până săptămâna viitoare, când se va ști ce măsuri vor lua oficialii pentru a stabiliza economia națională, potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru.

„Măsurile pe care guvernul le are în vedere pentru a ține sub control cheltuielile bugetare, pentru a le reduce, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, se vor regăsi într-un plan de măsuri la care Ministerul de Finanțe lucrează care va fi prezentat coaliției și ulterior urmează să ajungă cel mai probabil săptămâna viitoare la Guvern pentru a fi luată o decizie în acest sens.” a declarat Dan Cărbunaru.

Potrivit oficialului, la nivelul ANAF a fost ridicată o problemă privind creșterea nivelului de colectare pentru a crește suma cu care contribuie la bugetul de stat, care nu este la același nivel cu cel întâlnit în celelalte națiuni europene. Purtătorul de cuvânt a subliniat că atât gradul de digitalizare, cât și competența personalului sunt factori de eficiență a sistemului ANAF.

Este vizat ANAF

„Guvernul binențeles că este conștient de această nevoie ca ANAF să își îmbunătățească nivelul de performanță, acest lucru depinde și de eficiența echipei care lucrează acolo dar depinde și de nivelul de digitalizare, iar aceasta poate fi soluție importantă, ca prin digitalizare să poată fi urmărite mai eficient aceste venituri și ele să poată ulterior să genereze taxe și impozite cât mai aproape de măcar media europeană”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Potrivit lui Dan Cărbunaru, ANAF trebuie să își îmbunătățească sistemul de colectare, ceea ce se poate face cu ajutorul digitalizării. Acest proces de digitalizare este crucial pentru România, iar majoritatea fondurilor prevăzute în PNRR sunt destinate realizării lui în cadrul guvernului sau al altor organizații precum ANAF.

„Digitalizarea atât la nivelul țării cât și la nivelul general, al societății, este un obiectiv important pentru România. Mai mult de un sfert din fondurile din PNRR sunt destinate digitalizării, ca atare, în perioada următoare și prin aceste finanțări și prin aceste programe de reformă ne așteptăm ca și funcționarea statului în general și a ANAF în acest context în care discutăm despre creșterea gradului de colectare să poată face pași înainte din această perspectivă. Guvernul privește cu mare seriozitate și atenție nevoia ca ANAF să poată performa, cel puțin să își apropie nivelul de colectare la nivelul mediei europene” a explicat Dan Cărbunaru, conform Stiripesurse.

Jalba Claudia Andreea

Recent Posts

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

7 ore ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

7 ore ago

Prețul energiei în România, de aproape trei ori mai mare decât în Germania! Am întrecut și Ungaria

România, deși produce cantități semnificative de energie electrică, se confruntă cu unele dintre cele mai…

8 ore ago

Florin Barbu își propune reglementarea adaosului comercial. Susținerea produselor românești

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a prezentat mai multe inițiative legislative pentru reglementarea adaosului comercial, cu…

9 ore ago

Cardurile bancare vor mai putea fi utilizate doar până în iulie! Ce trebuie să facă clienții

Banca Raiffeisen va efectua o tranziție de la cardurile Mastercard la cele Visa. Măsura este…

10 ore ago

Se încarcă cardurile de energie! Până când sunt disponibili banii

Se va acorda asistență persoanelor vulnerabile pentru a compensa costurile energetice, finanțată parțial din surse…

11 ore ago

This website uses cookies.