Info Actual > Social > Măsurile de relaxare pentru Sărbătorile de Iarnă, pe masa Guvernului. Nicolae Ciucă: „Oamenii să circule”
Social

Măsurile de relaxare pentru Sărbătorile de Iarnă, pe masa Guvernului. Nicolae Ciucă: „Oamenii să circule”

Măsurile de relaxare pentru Sărbătorile de Iarnă, pe masa Guvernului. Nicolae Ciucă: „Oamenii să circule”

Măsurile de relaxare pentru Sărbătorile de Iarnă, pe masa Guvernului. Nicolae Ciucă ia în calcul posibilitatea ca oamenii să circule liber de Sărbători.

Guvernul va adopta printr-o hotărâre introducerea unei relaxări care va fi aplicată de Sărbători, în contextul pandemiei de COVID-19. Printre măsuri, se regăsește și eliminarea măștilor de protecție.

Măsurile de relaxare pentru Sărbătorile de Iarnă

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit marţi, la Parlament, despre măsurile de relaxare pregătite pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. Potrivit acestuia, Guvernul va face în aşa fel încât să se evite aglomeraţiile din magazine şi să existe posibilitatea ca oamenii să circule.

Nicolae Ciucă: „Oamenii să circule”

„Vor face în aşa fel încât să se evite aglomeraţiile din magazine, să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, a spus Nicolae Ciucă. Premierul a luat în calcul eliminarea măștilor de protecție în zonele aglomerate.

În acest sens, premierul a precizat că se discută o astfel de măsură, iar o decizie finală urmează să fie luată în cursul zilei de miercuri, în şedinţa de Guvern. ”Analizăm şi această posibilitate”, a spus Nicolae Ciucă despre masca de protecție.

„Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetăţenilor să meargă să-şi facă cumpărăturile de sărbători”, a declarat prim-ministrul.

În același timp, premierul a anunțat public care este situația actuală a certificatului verde în România.

Nicolae Ciucă spune că certificatul verde este în curs de schimbare, existând posibilitatea să se inițieze un alt proiect după cerința ministrului Sănătății. Acesta a spus că Alexandru Rafila a propus implementarea unor elemente de timp, care țin de incidența orașelor, potrivit Capital.