Social

„Medicament minune”. Alexandru Rafila: „Peste 100 de pacienți s-au vindecat”

Medicament minune”. Alexandru Rafila: „Peste 100 de pacienți s-au vindecat”. Peste 100 de pacienţi cu forme grave de COVID-19 din diverse ţări ale lumii  au fost trataţi cu „Remdesivir”. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că aceștia s-au vindecat.

El a spus, la Antena 3, că acest medicament, dezvoltat iniţial pentru infecţia cu virusul Ebola, este încă în fază de testare în SUA. Deasemenea, o autorizare pentru fabricarea lui în masă ar putea fi emisă în toamnă.

Alexandru Rafila, despre ÎPS Pimen: Probabil a avut un trai ...

„Studiul de fază 3, care întruneşte 4 mii de pacienţi din toată lumea, 2.400 din ei cu forme grave şi 1.600 dintre ei cu forme moderate, a avut un prim răspuns. Primul site care a terminat studiul clinic a fost Spitalul din Chicago. A inclus 125 de pacienţi, dintre care 113 cu forme grave, cu două excepţii, cu două decese. Toţi ceilalţi pacienţi s-au videcat într-un interval în general nu mai lung de o săptămână.

Este primul medicament, care, sperăm, să fie un medicament aprobat ca medicament etiologic, adică al cauzei, al infecţiei. Celealte medicamente pe care pe utilizăm în momentul de faţă sunt implicate în reducerea efectelor. În toamnă, cred că „Remdesivir”-ul ar putea să fie deja autorizat şi să fie fabricat, dacă lucrurile merg bine”, a declarat Alexandru Rafila, conform Rador.

În România s-au înregistrat până acum aproape 9 mii de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 478 de decese.