Info Actual > Social > Medicii avertizează populația în legătură cu pandemia: Populaţia trebuie să păstreze…
Social

Medicii avertizează populația în legătură cu pandemia: Populaţia trebuie să păstreze…

Medicii avertizează populația în legătură cu pandemia: Populaţia trebuie să păstreze...

România a raportat ieri sub 100 de cazuri de coronavirus, o premieră în ultimul an, însă scade şi interesul pentru vaccinare. Medicii spun că mai puţin de 50.000 de persoane s-au imunizat în decurs de 24 de ore. Aceștia atrag însă atenţia că populaţia trebuie să păstreze în continuare măsurile sanitareîn condiţiile în care tulpinile noi, precum cea indiană sau britanică, sunt mai contagioase. 

Trei zile la rând, ţara noastră a avut tot mai puţine îmbolnăviri de COVID-19, iar scenariul verde s-a păstrat în toate regiunile. Ieri au fost confirmate 89 de cazuri noi din puţin peste 10.000 de teste. Astfel, România nu a mai avut sub o sută de cazuri din luna martie a anului trecut.

1.400 de contaminări într-o singură zi

Prin comparaţie, în urmă cu o lună, Grupul de Comunicare Strategică raporta peste 1.400 de contaminări într-o singură zi, adică de 16 ori mai multe decât ieri. 14 judeţe nu au avut niciun caz de COVID-19, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în Alba şi Prahova, 0,29, în scădere faţă de ziua precedentă.

Trendul descendent s-a menţinut şi la Bucureşti, unde rata de infectare a ajuns la 0,19 cazuri la mia de locuitori. Ultimul bilanţ indică de asemenea 63 de decese asociate noului coronavirus, însă 47 dintre acestea sunt de anul trecut şi de la începutul acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii, de către DSP-urile din ţară, în urma verificărilor efectuate.

La terapie intensivă sunt acum internaţi 315 pacienţi

Chiar dacă cifrele arată că pandemia scade în intensitate, autorităţile sanitare avertizează că încă există transmitere comunitară şi că perioada vacanţelor ar putea contribui la răspândirea mutaţiilor mai contagioase.

Medicii avertizează populația în legătură cu pandemia: Populaţia trebuie să păstreze…

Vaccinarea este una dintre cele mai eficiente căi de a nu lua boala. Până acum, aproape patru milioane de români s-au imunizat complet, peste 450.000 primind prima doză. La o săptămână de la începutul campaniei de vaccinare pentru tinerii între 12 şi 15 ani, 8.500 de adolescenţi au primit serul aprobat de Pfizer, potrivit RRA.