Social

Medicii de familie nu mai suportă. Solicitări către autorități

Medicii de familie nu mai suportă actuala situație. Acestia fac solicitări ferme către autorități. Medicii de familie cer păstrarea consultațiilor la distanță după data de 15 mai și suplimentarea bugetului alocat asistenței medicale primare din fondul național unic de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2020.

Președintele Federației Patronatelor Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, spune că s-a mai solicitat autorităților ca medicii de familie să nu mai elibereze certificate medicale persoanelor care au fost în carantină sau izolare.

”Să fie eliminate toate aceste acte birocratice care, culmea, au fost suplimentate în perioada stării de urgență. Sigur, noi totdeauna ne plângem de birocrație, dar acum ne-am trezit cu aceste concedii pentru pacenții care au stat în izolare la domiciliu sau în carantină. Ceea ce am cerut a fost ca aceste hârtii până la urmă să fie eliberate de către Casele de Asigurări de Sănătate, având în vedere că ele nu sunt urmarea unui act medical. Noi nu trebuie să consultăm pacientul ca să acordăm acest certificat de concediu medical. Este un act strict administrativ prin care angajatorul își poate recupera banii pe care îi plătește pentru salariul angajatului.”