Social

Medicul Emilian Imbri: Cine e Adina Alberts?! Un nimeni în lumea medicală!

Medicul Emilian Imbri: Cine e Adina Alberts?! Un nimeni în lumea medicală!

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, Emilian Imbri și-a spus părerea despre medicul estetician Adina Alberts, după ce a fost luată în vizor de Colegiul Medicilor pentru o postare pe tema COVID.

Medicul Emilian Imbri consideră că doctorii ar trebui să fie mai reținuți în declarațiile publice legate de folosirea anumitor medicamente, iar în cadrul unei emisiuni de televiziune, acesta și-a exprimat părerea despre modul în care dr. Adina Alberts își propagă nonșalant, diverse păreri în spațiul public.

„Cine sunt eu, în definitiv? Un nimeni într-o lume medicală! Mă supun unor reguli pentru că numai așa mă pot proteja pe mine, ca meseriaș, și pe cei pe care îi tratez sau pe care îi îngrijesc.”, a spus medicul Emilian Imbri. În aceeași „linie”, Imbri a întrebat retoric „Cine este doamna doctor Alberts?”.

„Un nimeni în lumea medicală”, a spus el, precizând totodată că Adina Alberts „își permite să vină de denigreze, să aducă semne de întrebare, să inspire teamă, să inducă teamă. Este cumva vreun expert în farmacologie?!”.

”Eu nu mi-am permis să pronunț numele unui medicament

„Eu nu mi-am permis atât timp cât am fost în activitate să pronunț numele unui medicament. A pronunța numele unui medicament, indiferent că ești manager sau profesor universitar de o anumită specialitate, înseamnă riscul de a induce în populație ideea că acel medicament este singurul care te poate salva și năvala… doar s-a verificat!”, a mai spus Emilian Imbri.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală a amintit un episod prin care a trecut România, în primele luni de pandemie.

„Știți bine ce am pățit în primele luni de pandemie, când au golit farmaciile de un anumit medicament la care nici măcar n-au citit prospectul. Avea multe contraindicații și producea foarte multe tulburări pe activitate cardiacă ș.a.m.d. Ar trebui să fie interzise astfel de ieșiri. Colegiul Medicilor ar trebui să le interzică, în primul rând!”, a concluzionat medicul Emilian Imbri, potrivit Antena 3.