Info Actual

Info Actual > Social > Medicul Emilian Imbri: „Suntem permanent în apă până la genunchi”
Social

Medicul Emilian Imbri: „Suntem permanent în apă până la genunchi”

Medicul Emilian Imbri: „Suntem permanent în apă până la genunchi”

Medicul Emilian Imbri a făcut afirmații dure despre COVID-19. Pentru că, în România, cazurile de infectare cu noul virus sunt în creștere , managerul Institutului “Victor Babeș” din București, Emilian Imbri, își face griji pentru sistemul sanitar.

„Constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”.

Într-un interviu pentru Digi24, Emilian Imbri a spus că dacă numărul persoanelor infectate va ajunge la 2.000 de cazuri noi pe zi, s-ar ajunge la un blocaj sanitar.

Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România

„Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm. Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul. Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur”, a menționat medicul.

Despre valul doi al pandemiei, managerul spitalului a menționat că: ”Eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii, că am terminat valul 1. Până atunci constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”.