Social

Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut un experiment asupra sucului “natural” destinat inclusiv copiilor. Care este rezultatul?

Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut un experiment asupra sucului “natural” destinat inclusiv copiilor. Care este rezultatul?
playtech.ro/facebook.com

„Așa arată un suc procesat destinat folosirii copiilor…”

Binecunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a postat recent pe contul de Facebook „Spitalul Virtual pentru copii” un filmuleț, în care ne arată ce se întâmplă și cum arată un suc “natural” după ce a stat un an în frigider.

„Aș vrea să vă arăt cum este un suc natural presat, destinat tuturor și copiilor după un an de când l-am uitat în frigider. Uitați-vă la culoare! Nu s-a schimbat deloc! O să trebuiască să mă credeți pe cuvânt: nici nu miroase a fermentat. Așa arată un suc procesat destinat folosirii copiilor…”, a precizat Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, București.

FOTO facebook.com

În filmulețul de pe Facebook, sucul prezentat de medic nu prezintă nicio schimbare semnificativă, nu s-a alterat.

„Un copil are expunere relativă, la diverse substanțe, mai mare decât un adult”

Prin urmare, aceste sucuri pot conține substanțe care pot avea efecte adverse mai mari asupra copiilor decât a adulților pentru că „un copil are expunere relativă, la diverse substanțe, mai mare decât un adult (aport mai mare pe kilogram), au sisteme de detoxifiere imature și organele lor aflate în creștere sunt mai susceptibile la acțiuni toxice/disruptive mult mai mult decât organele gata formate ale adultului”, a precizat medicul în postarea sa de pe facebook.

Câteva dintre substanțele chimice conținute de produsele alimentare menționate de medicul pediatru Mihai Craiu

Medicul a mai menționat că anumiți coloranți artificiali, nitriții și nitrații, bisfenolii si ftalații din plastice, pesticidele non-persistente, percloratul, perfluroalchilii sunt doar câteva astfel de substanțe utilizate în procesarea și ambalarea produselor alimentare.

Mihai Craiu semnalează necesitatea unei educații privind mâncarea în școli pentru a face diferența între produse.

“Nu mai dați copiilor mici tot felul de așa-zise produse naturale”

În încheiere, medicul Mihai Craiu a recomandat hrănirea copiilor cu fructe și legume autohtone, spălate și consumate în stare proaspătă

FOTO facebook.com