Social

Medicul Tudor Cihodaru a făcut anunțul! E vorba de o nouă afecțiune, „Sindromul Olivia”

Medicul Tudor Cihodaru a făcut anunțul! E vorba de o nouă afecțiune, „Sindromul Olivia”. DC Media Group a organizat dezbaterea online  „Săptămâna mondială a imunizării – săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, despre importanţa vaccinării şi a conştientizării riscurilor la care se supun cei care refuză vaccinarea lor sau a copiilor.

În acest context, medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre ceea ce el a numit „sindromul Olivia”. Ciuhodaru a denumit acest sindrom după numele unei celebre antivacciniste, Olivia Steer.

De ce mor copiii in Romania? Declaratie SOC a medicilor ...

„E greu să te lupţi cu o avalanşă informaţională. Și, sincer să fiu, acel „sindrom Olivia” de care vorbim cu toţii a făcut foarte mult rău. Pe de altă parte, trebuie să vii, în contrapartidă, cu informaţii corecte, furnizate într-un cadru instituţionalizat. Iar şcoala este cea mai bună soluţie pentru aşa ceva.

Din punctul meu de vedere, pentru ca aceste cunoştinţe să fie cu adevărat eficient trebuie să fie cunoscute precum alfabetul sau tabla înmulţirii. Iar dacă ar fi furnizate la scară instituţională, în fiecare şcoală, am avea o altă receptivitate.

Și sunt convins că mulţi care astăzi mai pun sub semnul întrebării anumite problematici legate de această metodă de imunizare ar fi mult mai deschişi”, a declarat medicul Tudor Cihodaru, pentru DC News.