Info Actual > Economic > Memorandum semnat între BNR și Banca Națională a Moldovei
Economic

Memorandum semnat între BNR și Banca Națională a Moldovei

Memorandum semnat între BNR și Banca Națională a Moldovei

Memorandum semnat între BNR și Banca Națională a Moldovei privind o mai bună colaborare și interconectare privind sistemele financiar-bancare dintre România și Moldova. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și cel al Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, au semnat astăzi, la București, un nou acord de colaborare între cele două instituții.

Memorandum semnat între BNR și Banca Națională a Moldovei

Mugur Isărescu a declarat cu acest prilej că obiectivul principal al noului document îl constituie dezvoltarea și extinderea colaborării în domeniile de interes reciproc în vederea promovării unei bune funcționări a sistemelor financiar-bancare din România și Republica Moldova.

”Extindem cooperarea în materie de consolidare a capacităților instituționale în sfera supravegherii și a gestiunii situațiilor de criză, în domeniul activității prestatorilor de servicii de plată și a emitenților de monedă electronică, precum și a infrastructurii piețelor financiare, al operațiunilor cu numerar, al operațiunilor transfrontaliere sub aspectul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, precum și al datelor și informațiilor în scop statistic. Continuăm conclucrarea în exercitarea funcțiilor primordiale ale Băncii Centrale de asigurare a stabilității prețurilor și de asigurare a stabilității macrofinanciare în contextul tendințelor europene și internaționale.” a declarat Mugur Isrescu, guvernatorul BNR, la semnarea documentului

Primul acord de cooperare între cele două bănci centrale a fost semnat în iulie 2001.