Culinar

Mere în zahăr ars, o rețetă extraordinară pentru masa de Lăsata Secului de Crăciun. Sunt un deliciu

Mere în zahăr ars, o rețetă extraordinară pentru masa de Lăsata Secului de Crăciun. Sunt un deliciu

Ziua de 14 noiembrie este un moment special pentru toți credincioșii. Se sărbătorește Lăsata Secului de Crăciun, ultima zi în care se mai pot mânca produse de dulce. Din acel moment timp de șase săptămâni se intră în Postul Crăciunului, care pregătește credincioșii pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului. De pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească un desert foarte iubit, dar mai puțin cunoscut: merele în zahăr ars.

Mod de preparare

Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti acest minunat desert sunt: 5-6 mere, nu foarte mari, 200 g zahăr, 250 ml apă, 2 lingurițe colorant alimentar roșu, bețișoare de lemn. Luați un vas mai mare și puneți la fiert apa împreună cu zahărul. Se va lăsa pe foc până când zahărul se va topi, iar siropul care rezultă se va fierbe la foc mic, dar aveți grijă să nu amestecați în acest timp. La final, adăugați colorantul și amestecați din nou foarte bine.

Spălați apoi foarte bine merele și ștergeți cu un prosop de hârtie. În cazul în care nu aveți mere din grădină și le folosiți pe cele pe care le achiziționați din comerț, înainte de a le folosi e important să le țineți preț de un minut în apă clocotită, apoi să le frecați bine cu un burete de vase.

Scufundați merele în sirop rând pe rând

Când sunt gata, se înfig bețișoarele în mere. Ca să arate mai bine, le puteți lăsa codițele. Scufundați merele în sirop și scoateți pe un platou pe care ați pus zahăr alb sau brun, după preferințe. Lăsați să se răcească timp de o jumătate de oră. Pentru un gust cu adevărat desăvârșit, merele se vor pudra cu scorțișoară, apoi le mai puteți da prin nuci măcinate. Cu acest desert nu veți da greș niciodată și veți fi apreciați pentru toată munca depusă.

Sursă foto: laurasava