Lifestyle

Mesaj emoționant al preotului Ioan Istrati: „Va fi de mii de ori batjocorit, maimuțărit, imitat”

Mesaj emoționant al preotului Ioan Istrati: „Va fi de mii de ori batjocorit, maimuțărit, imitat”

Mesaj emoționant al preotului Ioan Istrati: „Va fi de mii de ori batjocorit, maimuțărit, imitat”.

Ioan Istrati este preot în municipiul Constanţa şi lector universitar la Facultatea de Teologie din acelaşi oraş. Acesta a povestit pe pagina sa de Facebook o întâmplare despre un copil cu Sindromul Down.

Postarea sa a devenit o pledoarie pentru dreptul de a fi „inocent”, într-o lume în care inocența este maimuțărită.
Preotul Ioan Istrati, cu inima frântă: "Eram atât de zdrobit…" Nu ...

„Merg cu o șalupă maxi-taxi în Deltă. Lângă mine, o femeie înfiorător de slabă, tânără, cu un copil cu sindrom Down la 6-7 ani. Femeia e străpunsă de suferință. Copilul o pupă mereu, o mângâie, se joacă cu ea la nesfârșit. E soarele lui. O privește în fiecare clipă cu o admirație imensă. E nevinovăție și suferință.

Scot o cutie de tic-tac. Iau o bombonică. Copilul se uită atent. Îi dau cutiuța. De tot. Vrea să mă pupe și să mă ia în brațe. Pentru el cutiuța e cea mai frumoasă jucărie din lume. O pupă.

Mă gândesc. Copilul ăsta nu va scoborî niciodată din rai. Mereu va iubi total. Nu va avea niciodată viclenie, premeditare a urii, falsitate, ipocrizie, rânjet satisfăcut la suferința oamenilor. Nu vă ști să mintă.

Însă. Va fi de mii de ori batjocorit, maimuțărit, imitat, umilit, respins, urât de o lume sălbatică și crudă.
Ce suferință și ce pierzanie ne pândesc pe noi, ăștialalți. Pentru noi iadul e o posibilitate reală. Pentru copilul cu cutiuța, nu”, este mesajul lui Ioan Istrati.