Social

Mesajul lui Nelu Tataru: Susţin o astfel de testare pentru COVID-19!

Mesajul lui Nelu Tataru. Ministrul propus la Sanatate de catre Ludovic Orban a afirmat ca sustine ca testarile pentru Covid-19 sa fie realizate conform unor anchete epidemiologice largite.

„Este o perioadă grea, iar venind din Suceava unde este cel mai greu punct pot să vă spun că o să fie perioadă în care o să trebuiască toţi, indiferent de culoare politică, indiferent de media sau personal medical, să ne unim să trecem această perioadă. (…)

Susţin o testare conform unor anchete epidemiologice, o anchetă epidemiologică lărgită în care să avem anumite priorităţi, contacţi, personal medical, factori de risc, persoane instituţionalizate, ţine foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem”, a spus Tataru, la Digi 24.

Mesajul lui Nelu Tataru. Facand referire la Spitalul Judeţean din Suceava, acesta a declarat că va fi redeschisă unitatea de primiri urgenţe care va primi, va investiga, va diagnostica şi va dirija cazurile în funcţie de patologie – uşoară, medie sau gravă.

Va trebui să fie efectiv suplimentată cu ventilatoare

„Vom păstra etajele trei şi patru pentru persoane infectate cu COVID-19. Sunt numeroşi medici care vor trebui aşezaţi, internaţi în aceste locuri. În această după-amiază încercăm să redeschidem acea unitate de primiri urgenţe cu personal valid care mai este la Suceava, dar majoritatea va fi din Iaşi din clinicile private. Secţia de boli infecţioase a acestui spital, care este peste drum şi care suportă acum la capacitatea de 248 de paturi toţi cei infectaţi cu COVID, va trebui să fie efectiv suplimentată cu ventilatoare”, a mai spus Nelu Tataru.