Social

Mesajul viral al unei asistente SMURD: „Încep să cadă soldații din armata albă!”

Mesajul viral al unei asistente SMURD: „Încep să cadă soldații din armata albă!” Roxana Nica e asistentă medicală la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD și voluntar la Inspectoratul pentru Situații de Urgență – Vrancea. Alături de cei 158 de voluntari înrolați în programul „Salvatori din Pasiune” (derulat de ISU Vrancea), Roxana a luat parte la acțiuni de salvare.

Roxana a mărturisit pentru Ziarul de Vrancea că, la serviciu, se află în zona ei de confort. ”Ca voluntar mă simt extraordinar atunci când omul pentru care mă lupt să trăiască, reușește datorită mie, să rămână în viață. Înţelegi atunci că practicând medicina de urgenţă nu pierzi linişte, ci o câştigi. Sincer vă spun că nici măcar atunci când iau salariu nu am această satisfacție pe care o trăiesc în momentul când ajut pe cineva, când fac un bine. Încă de la primii pași pe care i-am făcut în curtea salvatorilor m-am simțit ca acasă. Mă bucur de sprijinul, colaborarea și prietenia pe care le-am câștigat devenind <salvator din pasiune>.”

Zilele trecute, o postare pe pagina personală de Facebook, a devenit virală. În contextul pandemiei de coronavirus, tânăra a împărtășit public faptul că simte ca pe front când merge la lucru. „La gardă plec, dar am senzația că plec pe front. Fac urgență cu inima. Nu cred că știu să fac ceva mai bine, dar astăzi e pentru prima dată în anii ăștia, când aproape că nu mă trage această inimă să plec.

Toți colegii mei, la ora asta, se îndreaptă spre același front ca și mine. Unii spun cu glas tare, alții doar gândesc, dar toți au în cap aceeași întrebare: Oare mă îmbolnăvesc? Oare nu m-am îmbolnăvit deja? De fapt, altceva nu mai poți gândi când știi că te paște linia întâi. Încep să cadă soldații din armata albă! Cine rămâne? Încercăm să fim raționali. Cât costă echipamentele alea? Dar viețile noastre?”, a scris Roxana pe pagina ei de Facebook.