Diverse

Metodă inedită. 36 de oameni au vrut să treacă ilegal granița, într-un tir plin cu sicrie

Metodă inedită. 36 de oameni au vrut să treacă ilegal granița, într-un tir plin cu sicrie

Când este vorba de un câștig financiar, apar ideile. Găselnița unui șofer de tir întrece orice imaginație posibilă, până la acest moment.

Metodă inedită. 36 de oameni au vrut să treacă ilegal granița, într-un tir plin cu sicrie

Un tirist român a apelat la o încercare ingenioasă de a trece ilegal frontiera mai multe persoane. Poliţiştii aflați la Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un TIR încărcat cu scrie, 36 de oameni din Bangladesh, India, Pakistan și Maroc, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

„Pe 11 iunie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sicrie pentru o societate din Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, treizeci şi şase de cetățeni străini”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

”Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din nouăsprezece cetăţeni din Bangladesh, şapte indieni, şapte pakistanezi și trei marocani, cu vârste cuprinse între 20 și 49  de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că, persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie valabile”, potrivit politiadefrontiera.ro.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ascunși printre tuburi de plastic și cabluri electrice

În numai 24 de ore, actiuni similare s-au înregistrat şi la nivelul punctelor de trecere a frontierei Borș I și Vărșand, când s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar şi un cetăţean grec, la volanul a două ”ansambluri rutiere”, înmatriculate în Bulgaria.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, tuburi din plastic și cabluri electrice pentru societăți comerciale Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, zece cetăţeni din Afganistan și Pakistan, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră, care intenționau, de asemena, să treacă fraudulos frontiera, pentru a ajunge, mai departe, în vestul Europei.

Și în acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale necesare.

Foto: pixabay (deschidere)