Info Actual > Diverse > Metoda simplă și gratuită care reduce „SEMNIFICATIV” îmbătrânirea
Diverse

Metoda simplă și gratuită care reduce „SEMNIFICATIV” îmbătrânirea

Metoda simplă și gratuită care reduce „SEMNIFICATIV” îmbătrânirea

Metoda simplă și gratuită care reduce „SEMNIFICATIV” îmbătrânirea. Se crede că îmbătrânirea accelerată la nivel celular se află în spatele multor boli care scurtează  viețiile oamenilor. S-a demonstrat că o practică zilnică simplă și gratuită reduce „semnificativ” rata îmbătrânirii celulare.

Există multe teorii care explică procesul de îmbătrânire, dar una dintre cele mai convingătoare este îmbătrânirea celulară. Teoriile celulare ale îmbătrânirii propun că îmbătrânirea umană este rezultatul îmbătrânirii celulare. Acest lucru va limita capacitatea organismului de a se regenera și de a răspunde la leziuni sau stres.

Potrivit unui studiu publicat în revista Hindawi, o gamă largă de boli cronice sunt puternic asociate cu îmbătrânirea celulară accelerată.

Acestea includ depresia, diabetul, bolile cardiovasculare (BCV), cancerul și infertilitatea.

Pentru a investiga dacă îmbătrânirea celulară poate fi împiedicată sau încetinită, cercetătorii au explorat impactul unei intervenții de stil de viață bazate pe yoga și meditație (YMLI) asupra îmbătrânirii celulare la persoanele aparent sănătoase.

În timpul studiului, cercetătorii au evaluat modificările nivelurilor de biomarkeri asociați cu îmbătrânirea celulară din sânge de la momentul inițial până la săptămâna 12.

După 12 săptămâni yoga și meditații, s-au semnalat „îmbunătățiri semnificative” în biomarkerii îmbătrânirii celulare, spun cercetătorii.

Ce este yoga?

Yoga este o practică și meditație străveche care a devenit din ce în ce mai populară în societatea modernă.

Scopul în timpul practicării yoga este să te provoci fizic, dar să nu te simți copleșit”, a explicat Harvard Health.

„La această„ margine ”, accentul se pune pe respirația ta, în timp ce mintea ta acceptă și se calmează.”

Avantajele practicării yoga pe minte și corp sunt multiple

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că persoanele care practicau yoga cel puțin 30 de minute o dată pe săptămână timp de cel puțin patru ani, au luat mai puțină greutate în timpul vârstei mijlocii.

Oamenii supraponderali au pierdut în greutate. În general, cei care practicau yoga aveau indici de masă corporală (IMC) mai mici comparativ cu cei care nu practicau yoga.

IMC este o măsură a faptului că sunteți o greutate sănătoasă pentru înălțimea dvs.

Mai multe studii au descoperit că yoga are un efect pozitiv asupra factorilor de risc cardiovascular.

De exemplu, a ajutat la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune.

Acest lucru ajută corpul să sesizeze dezechilibrele tensiunii arteriale și să mențină echilibrul.

Un alt studiu a constatat că practicarea yoga a îmbunătățit profilurile lipidice la pacienții sănătoși, precum și la pacienții cu boală coronariană cunoscută.

De asemenea, a scăzut nivelul excesiv de zahăr din sânge la persoanele cu diabet non-dependent de insulină și a redus nevoia lor de medicamente, potrivit The Express.