Info Actual

Info Actual > Showbiz > „Mi se părea că respir într-un anume fel”. Ce vedetă a crezut că s-a infectat cu coronavirus?
Showbiz

„Mi se părea că respir într-un anume fel”. Ce vedetă a crezut că s-a infectat cu coronavirus?

„Mi se părea că respir într-un anume fel”. Ce vedetă a crezut că s-a infectat cu coronavirus? Pandemia mondială de coronavirus a prins-o pe Diana Enache peste Ocean, unde se afla în vacanţă în New York, Miami şi Bahamas. Fiica lui Adrian Enache a povestit într-un interviu pentru okmagazine.ro, despre cum a resimțit ea această criză.

„Eu am plecat pe 1 martie în Statele Unite şi în prima săptămână petrecută la New York a fost totul OK. La noi în ţară toată lumea se agita, însă la americani abia începuse să se vorbească la ştiri despre acest coronavirus şi despre cum este atacată Europa în acel moment. Aşa că acolo lumea era calmă, liniştită, mergea în continuare cu metroul, nu purta nimeni pe stradă măşti. Atmosfera era chiar una relaxată. Pe 14 martie, eu am plecat în croazieră, tocmai când situaţia se înrăutăţise la noi”, a povestit Diana.

„Am încercat să ignor știrile și mesajele alarmiste”

Vedeta a mărturisit că vețtile alrmiste au speriat-o. Fiica lui Adrian Enache a crezut că s-a infectat cu COVID-19, doar pentru că a avut niște simptome asemănătoare. „Evident, toată lumea a început să mă bombardeze cu mesaje vocale, cu apeluri, cu sfaturi, cu ce e bine să faci, ce nu e bine să faci, care sunt simptomele…

Iar tracasarea asta psihică, vorbind despre acelaşi subiect nonstop şi intrând în panica aia, fără să vreau, efectiv m-a făcut să cred că am unele simptome. Mi se părea că respir într-un anume mod, că am febră, că am nasul înfundat.

Însă erau doar nişte schimbări normale, fiind în mijlocul oceanului, cu alte condiţii de climă, de temperatură ş.a.m.d. Aşa că m-am calmat, mi-am dat seama că dacă nu am psihicul puternic nu o să se termine cu bine toată experienţa asta. Recunosc că am încercat în mare parte să ignor ştirile şi mesajele alarmiste şi să păstrez legătura doar cu familia mea, întrucât mă agitau foarte tare discuţiile cu alte persoane”, a mai spus Diana Enache, pentru sursa citată.

Direct în carantină

Diana Enache a mai spus că a ajuns acasă, pe ultima sută de metri, înainte de a se opri circulația avioanelor. A intrat direct în carantină, alături de mama sa și a încercat să se comporte cât mai pozitiv cu putință.

„Evident, am stat în autoizolare cele 14 zile alături de mama mea. Poliţia a venit – şi mă bucur că a venit şi şi-a făcut treaba! – şi m-a verificat zilnic să vadă dacă sunt acasă. Trebuia să urmez procedura şi să ies la geam să le fac cu mâna, ca să vadă că sunt în apartament.

Dar eu fiind un om pozitiv, am încercat să extrag binele din această poveste. Mi-am dat seama că este o provocare la nivel mondial, iar pentru noi, femeile nemăritate, a fost un experiment interesant, întrucât am învăţat să fac ciorbe şi supe – curat făceam, oricum!

De asemenea, fiind o fire artistică, după orele de sport pe care le făceam în fiecare zi cel puţin o oră, îmi alocam o altă oră pentru dans – ba dans oriental, ba pe muzică grecească, ba hore şi sârbe. Îmi puneam imagini pe computer sau televizor şi-mi imaginam că sunt la vreun eveniment”, a povestit Diana Enache.