Lifestyle

Mihaela Bilic, secretul privind sănătatea și silueta! Incredibil cum ne influențează bacteriile: Au de 150 de ori mai multe gene decât ființa umană

Mihaela BIlic
sursa foto: Facebook Mihaela Bilic

Reputatul medic nutriționist Mihaela Bilic a explicat recent, într-o postare pe Facebook despre cum ne influențează bacteriile din organism sănătatea și silueta. Aceasta spune că nu ar fi rău să ținem cont de aceste aspecte esențiale în dezvoltarea corpului.

Motivul pentru care bacteriile sunt deosebit de importante

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat în câteva rânduri, pe rețelele de socializare, pentru sutele de mii de fani pe care îi are și care o urmăresc constant, adevăratul motiv pentru care sunt importante bacteriile pentru funcționarea optimă a organismului și, mai ales, pentru siluetă.

Astfel, ea a arătat importanța bacteriilor în funcționarea optimă a organismului și cum ne influențează acestea sănătatea și dorința de a slăbi sau a crește în greutate.

„Bacteriile ne influențează silueta și sănătatea. Așa cum există o amprentă tactilă unică pentru fiecare individ și populațiile de bacterii care trăiesc în organismul nostru variază de la o persoană la alta. De la siluetă până la preferințele alimentare și starea de sănătate, totul este influențat de bacterii. Bacteriile intestinale au de 150 de ori mai multe gene decât ființa umană, iar această amprentă genetică enormă se numește microbiom și este influențat continuu de stilul nostru de viață”, a explicat Mihaela Bilic, împărtășind din cunoștințele sale.

Persoanele supraponderale, direct afectate de flora bacteriană

Cu toate că multe persoane care vor să slăbească se gândesc doar la dietă și la activități fizice, multe dintre acestea nu știu de fapt cât de afectate sunt de fapt de bacteriile din organism. Mai mult, bună dispoziția și capacitatea de a rezista stresului este puternic impactată tot de aceste microorganisme care se dezvoltă în interiorul corpului uman.

„S-a demonstrat deja că intestinul persoanelor supraponderale găzduiește mai multe bacterii specializate în metabolizarea glucozei, deci se îngrașă mai ușor. Buna dispoziție este și ea influențată de microbiom, persoanele în vârstă au mai puține bacterii cu acțiune antistres, sunt mai predispuse la depresie și anxietate. Tot de genele bacteriilor intestinale depinde și rezistența la substanțe toxice- avem bacterii care influențează capacitatea ficatului de a elimina toxinele din medicamente”, a continuat medicul nutriționist.

Din acest motiv, se pare că există o serie de alimente care au trebuie consumate pentru protecția și bunăstarea bacteriilor bune din corp, ce ne pot îmbunătăți viața și sănătatea.

„Din punct de vedere alimentar există produse care fac bine unora și altora nu, tot pe bază de microbiom: soia are efect de protecție împotriva cancerului și bolilor cardiovasculare la peste 50% dintre asiatici. În cazul europenilor acest efect scade la 25-30% datorită faptului că intestinele occidentalilor nu au gene bacteriene adaptate pentru a metaboliza complet soia. Deci n-ar fi rău să ținem cont de tradițiile alimentare, ele au determinat amprenta noastră genetică, enzimatică și bacteriană!”, a conchis Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare, potrivit Antena 3.