Info Actual > Culinar > Mihaela Bilic spulberă toate miturile: Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea!
Culinar

Mihaela Bilic spulberă toate miturile: Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea!

Mihaela Bilic spulberă toate miturile: Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea!

Mihaela Bilic spulberă toate miturile. Prin intermediul unui mesaj apărut pe pagina sa de socializare, celebrul nutriționist a explicat cum ajung cartofii să îngrașe mai puțin ca pâinea.

 „Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea

Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de paine la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți. Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm.

Un cartof fiert este echivalent cu o felie de paine

Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de paine, are tot 80cal și niciun gram de gluten.

Iar dacă stropim cartoful fiert cu ulei și îl băgăm la cuptor, devine incredibil de apetisant. E drept, cu încă 100cal în plus. Iar dacă vreți și o bucată de brânză, s-a ales praful de titlul meu…că tocmai l-am transformat într-o bombă calorică”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.