Social

Mihai Gâdea a făcut anunțul care ne privește pe toți. „26 august ar putea fi ziua”

Mihai Gâdea a făcut anunțul care ne privește pe toți. „26 august ar putea fi ziua”. În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea a prezentat un document al specialiștilor care arată evoluția cazurilor de coronavirus în România. Aici e vorba de mai mulți parametri.

Mihai Gâdea crede că „unul din parametrii esențiali în înțelegerea lucrurilor este să urmărești întotdeauna câte cazuri sunt la terapie intensivă. Urmărești numărul de infectări. Urmărești numărul de decese. Urmărești număriul de cazuri grave la terapie intensivă”.

Noi cunoaștem acum o ușoare regresie la terapie intensivă, consideră realizatorul Antena 3.

Mihai Gâdea, aproape de lacrimi. Ce l-a afectat mult? Scene rare ...

„Cred că suntem între scenariul realist și cel pesimist”

„Jos vedem datele, care reprezintă elemente esențiale pentru a înțelege unde ne aflăm în această situație. În scenariul pesimist, vârful ar trebui atins pe 1 mai.

În scenariul realist, vârful ar fi fost deja atins. Noi cred că suntem între scenariul realist și cel pesimist. Scenariile acestea sunt făcute pe niște măsuri. Dacă restricțiile se ridică 100%, totul se schimbă.

E interesant de urmărit acest scenariu care a ajuns pe masa autorităților. Momentul în care se va termina cu infectările și cu decesele este anunțat pe 26 august. Faptul că virusul o ia în jos, e un lucru îmbucurător”, a mai zis Mihai Gâdea.