Social

Mii de copii ar putea beneficia de acești bani. 450 lei pe lună

Mii de copii ar putea beneficia de acești bani. 450 lei pe lună doar prin depunerea unei cereri online. Banii vor fi dați pe o perioadă de șase luni de zile.

Totul este prevăzut în programul „Bursa virtuala”, derulat de Asociația DLM Romania. Astfel, copiii care sunt activi la orele de curs online vor beneficia de un ajutor lunar în valoare de 450 ron pe o perioadă de 6 luni.

 

Mii de copii ar putea beneficia beneficia de ”Bursa virtuală”

Estimările consiliului DLM România arată că vor beneficia de acest tip de ajutor circa 100.000 de copii.

Pentru acordarea programului „Bursa virtuală”, cererile de înscriere se depun online pe site-ul oficial al asociației DLM România. Declarațiile și documentele întocmite în urma verificărilor se vor depune ulterior la institutia de învățământ la care sunt înscriși minorii de către reprezentanții sociali DLM România.

Pentru validarea formularului este necesară depunerea în contul Asociației DLM România sub formă de donație suma de 50 ron. Suma v-a fi folosită, susțin reprezentanții asociației,  pentru verificarea informațiilor oferite și întocmirea actelor necesare. Acest lucru a fost stabilit de către consiliul DLM pentru a evita deplasările în număr mare.

Pentru a benefica de acest ajutor, minorul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să aiba o vârstă cuprinsă între 4 – 18 ani
    Să fie prezent la minim 10 ore de curs online pe săptămână
    Veniturile lunare ale familiei să nu depășească 2.500 lei

Sprijinul financiar „Bursa virtuală” se acordă pe bază de formualar, completat de minor cu autorizarea reprezentantului legal sau direct de reprezentantul legal, termen de inscriere 15.05.2020 – 01.07.2020.

Lista cu copiii ce vor beneficia de proiectul „Bursa virtuală” v-a fi publicată pe data de 01.07.2020.