Info Actual

Info Actual > Petclub > Milioane de euro costă acest porumbel: ” Aceste prețuri sunt incredibile…”
Petclub

Milioane de euro costă acest porumbel: ” Aceste prețuri sunt incredibile…”

Milioane de euro costă acest porumbel: ” Aceste prețuri sunt incredibile...”

Un nou record de preț a fost stabilit de New Kim, un porumbel de curse, crescut în Belgia, care a fost vândut cu 1,6 milionae de euro la o licitație. Porumbelul a fost scos spre vânzare, prețul pornind de la 200 de euro, însă a fost cumpărat cu o sumă mult mai mare de către o persoane din China.

New Kim este în vârstă de doi ani, este femelă și a fost crescută de Kurt Van de Wouwer. Atât el cât și familia lui au fost socați de suma care le este oferită și de faptul ca o să bată un nou record.

Armando, este un mascul, vândut cu 1,25 de milioane de euro la vârsta de 4 ani. Acesta a deținut recordul până New Kim a fost vândută cu 1,6 milioane de euro. Armando mai era numit și ”Lews Hamilton al porumbeilor” după campionul mondial din Formula 1. A fost retras din competiții în 2019, când a fost scos la vânzare. New Kim a câștigat o serie de competiții, apoi a fost retrasă din activitatea competițională, în 2019.

China a devenit țara unde cursele de porumbei au devenit foarte populare în ultimii ani, drept dovadă, atât Armando cât și New Kim au fost vânduți către doi cumpărători din China. Noul proprietar al lui New Kim a cumpărat-o în scopul reproducerii, deoarece porumbeii de curse pot avea urmași până la vârsta de 10 ani.

„Aceste prețuri sunt incredibile, deoarece vorbim despre o femelă”, a explicat, pentru Reuters, Nikolaas Gyselbrecht, fondator și CEO al casei de licitații Pipa. „De obicei, masculii valorează mai mult, pentru că pot produce mai mulți urmași”, a mai spus acesta, potrivit Libertatea.