Lifestyle

Mimoza, desert perfect pentru cei care sunt la dietă. Secretul cu care nu dai greş niciodată

Mimoza, desert perfect pentru cei care sunt la dietă. Secretul cu care nu dai greş niciodată

Tortul numit de cofetari Mimoza este ideal pentru persoanele care sunt la dietă. Nu conține zahă și nici făină. Blatul se face din fulgi de ovăz, făină de orez, lapte de migdale și praf de copt, iar crema delicioasă estefăcută cu iaurt grecesc.

Ingrediente pentru blat:

  • 2 oua medii,
  • 70 g de stevia,
  • 140 g de fulgi de ovăz
  • coaja unei lămâi,
  • 70 g făină de orez,
  • 160 g lapte de migdale,
  • 8-10 g praf de copt.

Ingrediente pentru cremă:

  • iaurt grecesc,
  • aromă de vanilie,
  • 50 g stevie.

Timp de gătit – 45 de minute, timp de stat la frigider – 2 ore.

Mod de preparare:

Fulgii de ovăz măcinați fin se amestecă cu făina de orez, cu coaja de lămâie, praful de copt și stevia. Toate ingredientele se amestecă apoi cu ouăle bătute cu laptele de migdale până când veți obține o compoziție uniformă.

Aluatul se toarnă într-o matriță cu diametrul de 16 cm, unsă cu puțin ulei. Dacă este necesar, nivelați suprafața și coaceți la 180 de grade timp de 45 de minute.

După ce blatul s-a copt, lăsați-o să se răcească. Ajuns la temperatura camerei, blatul se transferă pe un platou și se taie în trei discuri. Pentru cremă amestecați iaurtul grecesc cu stevia și esența de vanilie

Așezați prima foaie de blat pe platou și acoperiți-o cu crema de iaurt. Repetați operațiunea până terminați cele trei foi. Suprafața torului trebuie să fie acoperită cu cremă. Tortul se dă apoi la frigider cel puțin 2 ore. Înainte de a fi servit, tortul poate fi decorat cu afine sau felii de fructe, potrivit stiridiaspora.ro.

Poftă bună!