Social

Ministerul Educației. Începe distribuția măștilor de protecție sanitară către inspectoratele școlare

Ministerul Educației. Începe distribuția măștilor de protecție sanitară către inspectoratele școlare.

Astăzi, 29 mai, începe distribuția măștilor de protecție sanitară către inspectoratele școlare și urmează să fie transmise unităților de învățământ preuniversitar.

„Procedurile de achiziție sunt în plină desfășurare, astfel încât să fie asigurat tot necesarul”, precizează Ministrul educației, Monica Anisie.

De asemenea, școlile s-au pregătit cu tot ce trebuie pentru a deschide în 2 iunie cursurile de pregătire a exeamenelor naționale. Ministrul a dat asigurări că în clase vor fi igienizate și dezinfectate băncile și scaunele în fiecare zi, conform RADOR.

Reguli de protecție pentru elevii care vor da examene

Elevii vor intra în unitatea de învățământ pe un culoar și vor ieși pe altul. Vor fi și cadre medicale care să ia temperatura elevilor la sosire, dezinfectanți. Iar băncile din sălile de clasă vor fi amplasate la 2 metri una față de alta, în față, spate, cât și lateral.

Potrivit minsitrului Anisie, aceeași procedură de prevenție va fi aplicată și la susținerea examenelor naționale. De asemena, autoritățile au anunțat că Evaluarea Națională începe pe 15 iunie. Prima probă scrisă a Bacalaureatului va avea loc pe 22 iunie.

Toți elevii trebuie să treacă însă prin triajul epidemiologic. Să-și dezinfecteze mâinele, să păstreze distanța față de colegi și să poarte mască de protecție.

Dacă vor avea o problemă legată de situația sanitară, elevii de clasa a VIII-a vor putea susține evaluarea în cadrul unei noi sesiuni, începând din 29 iunie. Elevii din clasa a XII-a vor fi reprogramați la sesiunea de Bacaulaureat din august.

Ministrul educației, Monica Anisie, susține că inspectoratele școalere vor primi, începând de astăzi, măștile de protecție penru elevi, care vor fi trimise apoi unităților școlare.