Diverse

Ministrul Bode are o problemă mare cu jandarmii. Acuzații grave ale suporterilor de fotbal. Răzbunare sau realitate?

Ministrul Bode are o problemă mare cu jandarmii. Acuzații grave ale suporterilor de fotbal. Răzbunare sau realitate?

Odată cu revenirea pe teren a meciurilor de fotbal, bucuria galeriilor are de cele mai multe ori urmări imprevizibile. Un lider de galerie face acum declarații incredibile și acuzații fără precdent.

Potrivit unui studiu al englezilor, pe primele locuri în topul celor mai gălăgioase galerii din lume se află Galatasaray, Beșiktaș și Fenerbahce din Turcia. Se pare însă că acestea nu recurg la un comportament ca acel al fanilor din România, al căror comportament lasă mereu de dorit.

Mai nou, chiar dacă s-au întețit controalele jandarmilor, arenele sunt pline de torțe, fumigene și petarde.

„Avem jandarmi pe care-i plătim cu 50, 100, 150 de euro și aceștia ne bagă torțele și petardele în peluză”

În plus, unul dintre liderii galeriei Petrolului, Robert Burlacu, susține că însăși oamenii legii îi ajută să procure aceste obiecte. „În direct vă spun. Le bagă jandarmii și fetele (…). Este o metodă care se întâlnește în toată țara.

Da, avem jandarmi pe care-i plătim cu 50, 100, 150 de euro și aceștia ne bagă torțele și petardele în peluză, iar fetele (…). Nu am glumit, vorbesc serios. La Petrolul ne bagă jandarmii obiectele pe stadion. Jandarmi plătiți”, a declarat Burlacu în cadrul emisiunii Templul Sportului, de Realitatea Sportivă.

După asemenea declarație, ministrul de Interne trebuie să ordone o anchetă serioasă pentru a afla dacă reprezentantul suporterilor chiar a spus adevărul sau e vorba de o răzbunare pentru că la fiecare meci fanii au confruntări dure cu jandarmii.

Ce a propus Dumitru Dragomir în 2008

Ca urmare a incidentelor produse de galerii, în 2008 Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF a venit cu o propunere: să fie interzisă deplasarea galeriilor. Afaceristul a venit cu această idee după ce a fost la un pas de o mare nenorocire la un meci între Steaua și Dinamo.

Atunci, doi dintre fanii echipei din Giulești au încercat să-l agreseze pe Dragomir, iar unul dintre aceștia chiar l-a atins, dar a avut noroc că a fost oprit la timp.

„Măcar doi ani să se interzică acest lucru. Indiferent de meci, doi ani să nu mai avem galerii în deplasare. Propunerea este pe parte sportivă și vine din partea LPF către FRF, pentru ca în Comitetul Executiv să se poată lua această măsură”, a propus atunci Dragomir.

Sursă foto: digisport